Tom (13) in

Niet fijn bij vader

Hallo , ik heb een vader die 2 jaar geleden verhuist is 180 km verderop. Hij is daar gaan wonen bij zijn nieuwe vriendin. Ik heb het daar niet fijn. Geen eigen kamer en ik mag niet gamen niet eens uurtje . Mijn vader zijn vriendin wil maar rust en moet ik maar steeds naar buiten. Ik heb al gesprekken gevoerd met me vader hierover maar er veranderd niks. Nu moet ik straks 3 weken en we gaan niet weg en niks doen. Ik zie dat niet zitten. Het liefst wil ik zelf kiezen wanneer en hoe lang ik naar hem toe ga. Eerst woonde hij 5 min bij me vandaan en mocht ik wel me eigen ding doen nu sinds zijn nieuwe vriendin niet meer. Mijn moeder heeft ook al gesprekken gevoerd met mijn vader en mij erbij maar me vader doet niks met mijn gevoel wat me heel verdrietig maakt. Wat kan ik nog doen ?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isa
Isa
1 maand geleden

Hoi Tom, Dit is geen fijne situatie dat begrijp ik. Het is ook vooral jammer dat je vader hier niets mee doet. Mijn advies is om het hem te blijven vertellen. Geef aan ,hoe vaak het ook is, wat je niet fijn vindt. Ik snap je frustratie ook dat je vaders vriendin jou zegt wat te doen. Dat is niet fijn. Dat herken ik ook wel. Ik weet ook niet zo goed wat je hiermee zou kunnen doen. Het enige waar ik op kom is het aangeven. Dat lijkt mij het beste. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!… Lees verder »

Lieke
1 maand geleden

Mijn vader woont 7 kilometer fietsen van mijn moeder en ik moet altijd fietsen, ik wil eigenlijk ook nooit maar mijn vader want hij word heel snel boos. Mijn stiefmoeder is ook super boos altijd en super chagrijnig, ik word zo gek van haar wij moeten alles doen in het huishouden altijd alleen maar zeiken vanaf de bank tegen ons. Ik snap je situatie dus, en dan nog zo verweg. Ik heb wel een planning van wanneer ik bij wie ben maar ik mag best een nachtje extra bij mama blijven als zij dat ook goed vind. Als je ouders… Lees verder »

Sietske
1 maand geleden

Lieve Tom, Wat knap van je dat je jouw verhaal deelt op het Forum! Het lijkt mij een lastige situatie waarin je zit en ik begrijp heel goed dat dit jou verdrietig maakt en dat je je afvraagt wat je zou kunnen doen. Toen mijn ouders gingen scheiden verhuisde mijn vader ook (ik was toen ongeveer 10 jaar). Dit was eigenlijk maar 15 minuten fietsen verderop, maar het voelde als uren. Ik was namelijk te jong om zelfstandig naar mijn vriendjes te fietsen die dicht bij mijn moeder woonden. Mijn moeder bleef namelijk in mijn oude huis wonen waar ik… Lees verder »

Charlotte
1 maand geleden

Lieve Tom, Wat fijn dat je Villa Pinedo gevonden hebt om je verhaal met ons te delen. Je schrijft dat je vader verder weg is gaan wonen en jij daar niets kan/ mag doen. Wat vervelend dat dat zo gaat en je er nu zo tegen op zit om naar je vader te gaan. Toen ik een jaar of 11 was is mijn moeder opnieuw getrouwd en zijn wij ook 1 uur rijden van mijn vader af gaan wonen. Dit vond ik vooral erg omdat ik allemaal nieuwe vrienden moest maken en zoals jij ook zegt, niet zo makkelijk meer… Lees verder »

Romy
Romy
1 maand geleden

hi Tom, ik herken me voor een groot deel in jouw verhaal. Ik kon ook bij de nieuwe vriendin van mijn vader niet mezelf zijn en had niet mijn eigen plek. Goed van je dat je al gesprekken hebt gevoerd, en wat vervelend dat dat niet heeft geholpen… Wat mij heeft geholpen is een gesprek met het social team. Mijn moeder heeft dat toen geregeld. Het social team gaat dan met jou en met je ouders in gesprek, en maakt afspraken over jouw belang. Ik weet niet of je overal zo’n team hebt, maar misschien kan je het eens navragen?… Lees verder »