Sander (19 jaar) in

Niet de makkelijkste ouders

Hallo,

Momenteel dat ik dit schijf zit ik ondergedoken bij me vriendje.
Mijn ouders liggen momenteel in scheiding en ik heb niet de makkelijkste ouders.

Mijn moeder is voor de zomer vakantie vreemd gegaan met een andere man, ze hebben elkaar via Facebook ontmoet en tot nu toe alleen maar gechat en gepraat via telefoon.
Mijn pa heeft der een kans gegeven en die is ze van Dit jaar oktober tot november (toen is me pa er achter gekomen) ons weer voor gelogen.

Ik zit met veel bangheid en alles in me kop. Ik blijf bij me pa wonen want bij me ma zie ik momenteel echt niet zitten. Heb vorige week gehoord dat we toch niet in ons huis kunnen blijven wonen en alles moet nog in gang gezet worden. Maar de scheiding blijft vast staan, zowel voor me moeder als voor me pa.

Ik zit er erg moeilijk mee, want me moeder doet wisselvallig en me pa precies zelfde, hij zegt eerst het ene dan het andere.
Ik kwam op deze site terecht en ik wilde jullie vragen om tips om te doen en jongens (of meisjes) dit ook zo hebben mee gemaakt en hun verhaal en tips te luisteren enzo.

Want veel vrienden heb ik niet en wilde ook omdat het voor mij nog allemaal nieuw is enzo beetje verhalen aanhoren hoe andere dit zo hebben mee gemaakt en er van gelopen is. En ook best een grote vraag wat er ook bij mij rond speelt, me ouders zeggen dat ik niks kan in brengen op hun besluiten, maar omdat ik 19 jaar ben weet ik dat niet want me moeder had dat gezegd en ze kan ook kwaad hebben omdat ze dat zegt. Ik wil graag weten of ik veel kan doen of erin mee spelen over hun besluiten.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FemkeR. Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Femke
Femke

Hoi Sander, Thanks voor je bericht hier op het forum. Heel dapper dat je om advies vraagt. Pff, dat is niet niks wat je meemaakt! Wat me opvalt is dat je het zo moeilijk hebt met de wispelturigheid van je ouders. Ik denk dat, als je het van hun oogpunt bekijkt, het best logisch is dat ze dat doen. Ze willen het beste voor jou, maar ondertussen zijn ze zelf ook nieuwe mogelijkheden aan het ontdekken. Zij weten natuurlijk ook niet hoe zo’n scheiding werkt. Bijvoorbeeld met jullie huis: eerst beloven ze dat je daar gewoon kunt blijven wonen, maar… Lees verder »

R.
R.

Hoi Sander, Als je ouders scheiden is dat natuurlijk niet leuk, maar op je 19e is dat helemaal een klap. Ten eerste is het goed(denk ik) dat je om tips vraagt. Ten tweede is wat je ouders zeggen niet waar. Je kan natuurlijk niets aan hun besluit doen dat ze gaan scheiden, want daar kiezen ze zelf voor. Maar je kan het er wel met ze over proberen te hebben. Ook mag je wel een aantal dingen zelf beslissen. Vanaf je 13e mag je zelf beslissen waar je gaat wonen en dat soort dingen. Ik denk dat je over best… Lees verder »