anoniem (13 jaar) in

Hij houdt zich niet aan de afspraken.

mijn ouders zijn nu bijna 4 jaar gescheiden en hebben in het begin afspraken gemaakt over hoe alles gebeurt.

nu houd mijn vader zich niet aan de afspraken en vat alles op alsof wij niet blij zijn bij hem. ik ben er ook achter gekomen dat ze niet samen in een ruimte kunnen zijn en dat doet mij heel veel pijn. als ze samen in een ruimte zijn dan wordt mijn vader heel boos en loopt soms zelfs weg. mijn moeder wil heel graag dat ze gewoon vrienden zijn, een oplossing zoeken we al 3 jaar. maar helaas moet een oplossing van 2 kanten komen en wil hij niet meewerken.

als we bij hem zijn dan is alles strenger en hij overlegt niet en we mogen niet ons ‘ding’doen (zoals sporten of feestjes) dus is de overgang heftig en zijn we de eerste 3 uur bij mijn moeder chagrijnig. ook moet ik mijn hart altijd bij haar luchten en kan ik dat niet bij mijn vader en zit zij met een machteloos gevoel. zij is een goede praatpaal maar kan niet veel advies geven of zich inbeelden hoe ik mij voel dus, heeft iemand tips hoe ik hier mee om wil gaan (je eigen verhaal helpt ook dan weet ik dat ik niet alleen in deze situatie zit).

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Marleen
Anne-Marleen
8 jaren geleden

Hoi Ik kan me voorstellen hoe je je voelt. Mijn eigen verhaal is niet hetzelfde, maar ik weet wel hoe het is als je ouders niet met elkaar om kunnen gaan. Misschien is het een idee om er met je vader over proberen te praten? Je kan van tevoren zeggen dat jij iets kwijt wil en dat je niet wil dat hij boos reageert. Het lijkt de omgekeerde wereld – een kind hoort niet de ouder op te voeden – maar toch is het voor jezelf goed dat je ook met je vader om kan gaan en dat je je… Lees verder »