anoniem (14) in

Niemand luistert

Hoi,

Ik wil niet meer naar mijn vader toe. Ik heb al gesprekken gehad met de Raad van de Kinderbescherming, een kindbehartiger, de politie, een rechter. Maar niemand luistert naar mij. Mijn zusje en broertje willen ook niet gaan.
Mijn vader heeft mij en mijn zusje aangerand, hij zat dan aan mijn borsten en billen. Hij ontkent dit bij de politie, de rechter, overal. Hij deed mijn broertje ook veel pijn. Niemand luistert naar ons. Wat moet ik doen? Is er iemand die mij kan helpen?
Op het moment ga ik niet naar mijn vader toe, maar er zijn wel rechtzaken bezig die over de omgang gaan. Ik ben bang dat ik binnenkort weer naar mijn vader toe moet en dat hij dat dan weer gaan doen…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
anoniem
4 maanden geleden

Hoi Charlotte, Dankjewel voor je reacties. Ik ben gisteren naar het Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Den Haag geweest. Ik heb daar een brief geschreven voor de rechter, want volgende week is er weer een rechtszaak. Ik dacht dat hun mij en mijn broertje en zusje een beetje zouden helpen met een brief schrijven maar dat was dus niet zo. Ze zaten er alleen maar bij en deden verder niks, alleen hebben ze een paar gegevens opgeschreven van ons. Mijn broertje moest huilen omdat hij het zo spannend vond. Ik heb ook al een aantal keer gebeld en gemaild naar het… Lees verder »

Charlotte
5 maanden geleden

Lieve anoniem, Ten eerste wil ik even zeggen HOE knap ik het vind dat je ons nog een berichtje stuurt! Meestal krijgen we geen reacties terug op het forum. Wat fijn om te horen dat je iets aan onze reacties hebt gehad en dat je er iets mee hebt kunnen doen. Wat ik ook heel fijn vind om te lezen is dat je er wel goed met je moeder over kan praten en dat ze jou ook begrijpt/ begrijpen wil. Je schrijft dat je nog een beetje bang bent over hoe het nu verder zal gaan en wat zij, het… Lees verder »

anoniem
5 maanden geleden

Bedankt voor de reacties, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik heb een mail gestuurd naar de kinderrechtswinkel en ook naar het kinderrechtkantoor, ik wist niet dat dit bestond. Ik hoop zo dat ze mij kunnen helpen, maar ik ben bang dat ook zij gaan zeggen dat ik wel contact met mijn vader moet hebben. Ik heb het er wel over met mijn moeder, zij begrijpt mij heel goed gelukkig. Er zijn ook wel andere mensen in de familie en op school kan ik ook terecht. Ik wil er ook niet altijd over praten, maar het houd me wel heel… Lees verder »

alexa
6 maanden geleden

hey anoniem ik wil ook niet naar mij vader maar mijn moeder zegt zeg het gwn tegen je vader en tegen iedereen die je spreekt hier over
groet alexa

Charlotte
7 maanden geleden

Lieve Anoniem, Wat super knap dat jij dit met ons durft te delen en wat fijn dat je zo open bent! Wat jij verteld is zeker niet niks, en ik vind het al heel stoer dat je al met zoveel verschillende mensen hebt gepraat. Zelf heb ik nooit in deze situatie gezeten die jij nu meemaakt. Ik kan dus niet uit eigen ervaring spreken, wel vind ik het heel erg raar dat er niemand naar jullie wil luisteren. Zeker niet nu er dus ook rechtszaken lopen. Wat vind je moeder van dit allemaal, kan je er met haar over praten?… Lees verder »

Willem
7 maanden geleden

Hoi anoniem meisje van 14 jaar, Wat onwijs vervelend om te lezen dat dit jou allemaal overkomt. Vooral ook dat je het gevoel hebt dat niemand naar jou en je broertje luistert. Ik wil je graag helpen met de volgende tips. Er is een Kinder- en Jongerenrechtswinkel (KJRW) die jullie zou kunnen helpen met het schrijven van een brief naar de kinderrechter. Zij hebben 9 locaties in Nederland en je kan ze ook online bereiken via hun website (https://kjrw.eu/contact). In die brief naar de rechter kan je vragen of de rechter een bijzondere curator wil benoemen. Dat is iemand die… Lees verder »

Famke
7 maanden geleden

Lieve Anoniem, als eerste wil ik graag zeggen dat ik het ontzettend knap van je vind dat je je verhaal deelt. Het feit dat je open bent over wat er gebeurd is, ook al heb je het idee dat het nu nog niets verandert, is ontzettend goed van je. Ik heb een vergelijkbare situatie meegemaakt met mijn vader, en ik weet hoe machteloos het je kan laten voelen. Je bent niet de enige, en je bent niet alleen. Wanneer je vader te dichtbij komt, probeer tegen hem te zeggen dat hij de grens over gaat en dat je het echt… Lees verder »