Anoniem (12 jaar) in

Net alsof

Hallo
Mijn ouders zijn al gescheiden sinds ik in groep 3 zat (ik zit nu in groep 8) mijn vader is opnieuw getrouwd. Ik vind haar alleen niet aardig. Ik doe alsof ik haar aardig vind maar dat is niet zo. ze trek bijna de hele tijd haar kinderen voor. En heeft altijd commentaar op mijn broertje en mij. En nu hebben ze samen een huis gekocht. Ik sluit me zelf altijd in mijn kamer om haar niet te zien. Ik durf dit niet aan mijn vader te vertellen. Ik wil het hem wel vertellen. Hoe kan ik dit het beste doen ?
Groetjes ?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi anoniem, Wat goed dat je hier om advies komt vragen! Wat Lotte al zegt: dan loop je in ieder geval niet in je eentje rond met die twijfels in je hoofd. Je schrijft dat je net alsof doet alsof je de vriendin van je vader aardig vindt. Dat herken ik wel, ook al deed ik niet altijd alsof, maar liet ik het wel blijken dat ik haar niet leuk vond EN ik sloot mezelf op op mijn kamer. Eigenlijk denk ik dat het best goed is om jezelf terug te trekken uit zo’n situatie. Dan ga je jezelf in… Lees verder »

Lotte
Lotte
5 jaren geleden

Hallo Anoniem, Dankjewel voor je berichtje. Zo loop je er in iedergeval niet in je eentje over na te denken. Ik heb zelf ook veel moeite met de nieuwe vriendin gehad van mijn vader. Maar meer omdat zij hard op zei dat ze een hekel aan kinderen had… Ik kan me voorstellen dat het heel spannend en lastig is om aan je vader te vertellen wat je vind en voelt. Wat je zou kunnen doen is eerst voor jezelf op papier zetten wat je zou willen zeggen. Vervolgens zou je een brief aan je vader kunnen schrijven. Deze hoef je… Lees verder »