Anoniem (Ouder dan 23) in

Na 40 jaar

Hi allemaal,

Na bijna 40 jaar huwelijk gaan mijn ouders scheiden. Mijn ouders hebben nooit een rustig of harmonieus huwelijk gehad, maar toch leefde ik in de illusie dat ze bij elkaar zouden blijven tot de dood.

En nu heeft mijn vader opeens een ander jonger exemplaar opgedoken en laat hij mijn moeder gebroken, verdrietig en boos achter. En dat niet alleen, ook ons als kinderen laat hij in de steek. Hij is niet voor rede vatbaar, wil niet met ons praten. Ook met zijn eigen familie wil hij niet praten. Bij mij en mijn zusje veroorzaakt het heel veel stress, boosheid en verdriet. Ik zou m wel wat aan kunnen doen, zo boos ben ik. En het erge is, ik ben nu net zelf bezig mijn gezin op te bouwen. Voor mijn ouders zou het hun eerste kleinkind zijn. Maar nu, ik wil mijn vader zo ver mogelijk bij me vandaan. Als smerige vreemdganger

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
Paul
5 jaren geleden

Hoi, Dit is mijn eerste bezoek aan deze site en ik zag je bericht staan. Ik wil er toch even op reageren. Ik snap je boosheid. Je vindt dat je vader een immorele vreemdganger is en je moeder een slachtoffer. Je kiest natuurlijk partij voor je moeder. Huwelijksscheidingen en het beeindigen van relaties laten diepe wonden achter, maar ze horen bij het leven. Je begint niet aan een huwelijk met de gedachte er op die nare manier (vreemd gaan) er een eind aan te maken. Je hebt een ander toekomstbeeld voor ogen wanneer je een gezin sticht. Je wilt er… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
5 jaren geleden

Lieve Evi en Isabel, Dank voor jullie reacties. Ik vind het best lastig om te genieten van mijn eigen gezin in aanbouw. Ik ben hoogzwanger (bijna uitgerekend) op het moment en ik denk nu best vaak: wat als mijn vriend me dit flikt? Het is daardoor eigenlijk juist lastiger om van me af te zetten.. We steunen mijn moeder waar we kunnen, maar ik vind het verschrikkelijk om haar zo verdrietig te zien. Ik heb zelf wel een paar keer liefdesverdriet gehad, maar dit… Haar hele bestaan onder haar voeten weggeveegd. 40 jaar herinneringen die in worden ‘gebashed’. Mijn vader… Lees verder »

Evi
Evi
5 jaren geleden

Hallo anoniem, Wat een shock moet dat geweest zijn. Dat je ouders naar 40 jaar huwelijk gaan scheiden. Vooral de reden is niet leuk. mijn moeder ging ook vreemd dus ik weet hoe Klote dat is. Ik begrijp je woede en je teleurstelling. Je had de verwachting dat je ouders altijd samen zouden zijn. Dat ze samen opa en oma zouden worden van jouw mooie zoon of dochter. Helaas is dat niet meer zo en zal jouw beeld aangepast moeten worden. Het is je vaders keuze, hoe onbegrijpelijk dat ook is. Je kan er helaas niks aan veranderen. Zoals je… Lees verder »

Isabel
Isabel
5 jaren geleden

Beste Anoniem, Dat je ouders na bijna 40 jaar huwelijk gaan scheiden blijft een klap, zeker omdat je zelf aangeeft dat je het gevoel had dat ze tot de dood bij elkaar zouden blijven. Dat boosheid, stress en verdriet nu de emoties zijn die de boventoon voeren is dan ook hartstikke begrijpelijk. Het feit dat jij nu bezig bent met het opbouwen van je eigen gezin, voelt op dit misschien raar, maar is wel iets wat jou afleiding kan bieden van alles wat je nu voelt. Geniet van de mooie momenten die je nu meemaakt en met tijd kun je… Lees verder »