Anoniem (16) in

Moet ik wat doen?

Hoi! Mijn ouders zijn bijna 20 jaar heel gelukkig getrouwd geweest en ik heb nooit het idee gehad dat er ook maar iets van problemen zouden komen. Tot ik vrijdagavond (dus net twee dagen geleden) heel plotseling hoorde dat mijn vader vreemd is gegaan en gaat scheiden van m’n moeder. Mijn vader rekent zich dit enorm aan, en ik heb het idee dat hij het zichzelf in de schoenen probeert te schuiven (“ik heb het gewoon allemaal verprutst” of “ik heb de meeste hersens, maar ik gebruik ze niet”) terwijl ik hem ken als een superstoere en betrokken vader. Is er iets dat ik voor hem kan doen? Moet ik uberhaupt wat doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hannah
4 maanden geleden

Hoi lieve Anoniem! Wat goed dat je het forum hebt gevonden en je vraag hier stelt 🙂 Jouw verhaal is heel herkenbaar voor mij. Mijn vader en stiefmoeder zijn heel lang samen geweest en 2 jaar geleden is mijn vader ook vreemdgegaan. Hierdoor zijn ze gescheiden. Ik heb het hier best een tijdje moeilijk mee gehad. Ik kon het heel goed vinden met mijn stiefmoeder (ik zie haar gelukkig nog steeds) en ze waren altijd heel gelukkig samen. Hierdoor kon ik ook moeilijk begrijpen waarom mijn vader zoiets zou doen. Mijn vader is altijd heel open geweest over wat er… Lees verder »

Sangita
4 maanden geleden

Lieve anoniem, Wat fijn dat jij je vraag deelt op het forum! Hiermee help je niet alleen jezelf maar ook andere die zich kunnen herkennen in jouw verhaal. Wat moet het vervelend zijn geweest om te horen dat je ouders gaan scheiden nadat ze voor zo’n lange tijd gelukkig samen waren. Het is nog maar zo kort geleden, hoe voel jij je nu? Ik herken mij heel erg in jouw verhaal. Mijn ouders zijn 30 jaar samen geweest voordat ze gingen scheiden. Ook dit kwam voor mij als kind heel erg uit het niets. Mijn vader kreeg gevoelens voor een… Lees verder »

Liz
Liz
4 maanden geleden

Ik moet misschien naar een andere school maar dat wil ik echt niet. Ik zit daardoor niet lekker in me vel. Graag tips

Noortje
Noortje
4 maanden geleden

wat moet ik doen

Iris
4 maanden geleden

Lieve Anoniem, Wat goed dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden. Dankjewel dat jij jouw verhaal met ons wilt delen! Wat moet het naar voor jou zijn geweest om dit te horen van je ouders. Zeker omdat je het niet had zien aankomen en je het zo kort geleden pas hebt gehoord. Hoe voel jij je daar nu bij? Hoe gaat het nu met jou? Je schrijft dat jouw vader is vreemd gegaan en zich hier schuldig over voelt. Mijn vader is ook vreemd gegaan met een andere vrouw toen ik 10 jaar oud was. Hij voelde denk… Lees verder »

Lisa
4 maanden geleden

Hi Anoniem, Allereerst wil ik zeggen dat ik het super dapper van je vindt dat je je vraag stelt op ons forum! Wat moet dit een lastige periode voor je zijn, zo gek dat je ouders na zoveel jaar ineens uit elkaar gaan. Hoe voel je je daar op dit moment bij? Ik vind het super om te lezen dat jij zo betrokken bent bij je vader, ondanks de reden dat je ouders gaan scheiden. Mijn ouders zijn al bijna 14 jaar gescheiden. Het moment dat mijn vader zei dat hij ergens anders ging wonen, kan ik me nog heel… Lees verder »

Stan
4 maanden geleden

Lieve Anoniem, Bedankt voor je vraag op ons forum en wat superfijn dat je ons hebt gevonden! Wat een vreselijk nieuws, ik leef erg met je mee. Wanneer zoiets onverwachts gebeurt, kan ik mij voorstellen dat het enorm veel verdriet en pijn doet. Ik begrijp uit je berichtje dat je het vervelend vindt dat je vader het zichzelf zo sterk aanrekent en dat je het niet fijn vindt om te horen dat hij dit zichzelf in de schoenen probeert te schuiven. Het is erg lief van jou dat jij je druk maakt om je vader. Het laat zien dat jij… Lees verder »

Joost
4 maanden geleden

Hoi Anoniem, Allereerst heel fijn om te zien dat je met je vraag naar ons forum bent gekomen, dankjewel daarvoor. Wow, wat een onaangename verassing moet dat zijn geweest! 2 dagen geleden, wat ontzettend rot. En al helemaal omdat je het totaal niet had verwacht.. Als je ooit de behoefte voelt om structureel te praten met een ervaren kind van gescheiden ouders wilt praten, bestaat er vanuit villa pinedo een buddy. Via onderstaande link kun je je aanmelden : https://www.villapinedo.nl/ik-wil-een-buddy/ Wat mij verder nog meer opvalt is dat je op mij heel erg volwassen over komt. Wat ontzettend knap dat… Lees verder »