Elise (13) in

Moet ik mijn moeder geloven?

Hallo, mijn ouders zijn net pas gescheiden alleen had ik een gesprek met mijn moeder en zij zei dat mijn vader een “stomme” kant heeft, maar ik heb een betere band met m’n vader dan met mijn moeder. Ik weet niet of ik het moet geloven of dat mijn moeder dat alleen zegt zodat ik meer bij haar ben, want mijn moeder wilt alleen maar dat ik bij haar ben. Gelukkig mag ik zelf kiezen bij wie ik ben en wanneer. Ook zegt mijn moeder dingen over mij (dat ik raar ben, dat ik dom ben, dingen die helemaal niet waar zijn) “zo vat ik het op” ik word dan meestal boos omdat ik niet weet hoe ik daarmee om kan gaan. Kan iemand mij hier mee helpen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
1 maand geleden

Hey Elise, Wat goed dat je deze vraag op het forum stelt. Ik denk dat veel kinderen dit lastig vinden. Toen mijn ouders gingen scheiden zei mijn moeder ook wel eens dat mijn vader ook een niet zo leuke kant had. Ergens had ze misschien gelijk want in een scheiding zijn ouders niet altijd aardig voor elkaar, maar daar zouden ze ons niet mee lastig moeten vallen. Daarnaast zijn ook ouders maar mensen, die doen soms stomme dingen. Het belangrijkste is dat jij weet dat je wel een goede band met je vader hebt en dat hij lief voor jou… Lees verder »

Elise
1 maand geleden
Reply to  Linda

Heel erg bedankt voor de reactie ik ga nu met mijn moeder ga praten en zeggen dat ik het echt niet fijn vind dat ze zo over mijn vader praat, ook heb ik al gezegd dat ik het niet leuk vind als ze zo over mijn praat en ze gaat erop letten zei ze

Maartje
1 maand geleden

Lieve Elise, Wat goed dat jij jouw verhaal deelt met ons! Maar wat een nare situatie 🙁 Als je ouders net uit elkaar gaan, zijn er vaak thuis veel spanningen. Dat was tenminste wel zo bij mij. Ik moest enorm wennen en ik was heel verdrietig en boos, maar mijn ouders ook. Het kan dus zijn dat jouw moeder bepaalde dingen zegt uit boosheid. Het is natuurlijk helemaal niet fijn om te horen dat jouw vader misschien een slechte kant heeft, maar hebben we dat niet allemaal een beetje? Niemand is perfect toch denk ik. En jouw ouders hebben natuurlijk… Lees verder »

Elise
1 maand geleden
Reply to  Maartje

Heel erg bedankt voor de reactie Ik ga er met mijn moeder over praten dat ik het niet fijn vind dat ze zo over mijn vader praat, ook heb ik al gezegd dat ik het niet leuk vind dat ze zo over mij praat.

Romee
1 maand geleden

Hallo lieve Elise, Bedankt voor jouw verhaal op het Forum en wat fijn dat je ons gevonden hebt! Zelf herken ik mij voor een deel in jouw verhaal. Jij geeft aan dat jouw moeder negatieve dingen over jouw vader zegt. Mijn vader sprak ook altijd heel negatief over mijn moeder en ik vond dat zelf ook erg vervelend! Mij heeft het toen erg geholpen om mijn vader hierop aan te spreken en hem te vertellen hoe ik me erbij voelde dat hij elke keer negatieve verhalen over mijn moeder vertelde. Mijn vader legde mij toen uit dat dit kwam doordat… Lees verder »

Elise
1 maand geleden
Reply to  Romee

Heel erg bedankt voor de reactie, ik heb op de link gekeken en en dat heeft mij erg geholpen ik heb er met mijn moeder over gepraat dat ik het niet leuk vind dat ze zo over mijn vader praat, ook heb ik gezegd dat ik het niet leuk vind dat ze zo over mij praat. Ze gaat erop letten zei ze