Noa (13) in

Moeilijk contact

Heyy,
Het is nu ongeveer 2 jaar geleden dat mijn ouders zijn gescheiden, omdat mijn vader is vreemd gegaan. Mijn ouders wilden toch eerst co-ouderschap gaan doen, maar dat is uiteindelijk een vechtscheiding geworden. Mijn vader heeft mijn moeder een keer op de grond gegooid waardoor ze een gat in haar hoofd kreeg en naar het ziekenhuis moest. Gelukkig was ik daar niet bij.
Hebben jullie ook zo’n situatie gehad waarin de ene ouder de andere sloeg of schopte of zo?
Nu is de rust dus wel weer een beetje teruggekeerd maar soms zijn er momenten dat ik geluiden hoor die ik niet kan plaatsen, en dan denk ik direct dat het mis is. Terwijl het eigenlijk niets bijzonders was. Herkennen jullie dat?
Met mijn vader en mij gaat het echt niet goed. Ik zie hem een keer per week een uurtje op het strand en voor de rest zoekt hij geen contact via Whatsapp. Dat heb ik meerdere keren tegen hem gezegd, maar hij ontkent echt altijd. Hij vind het vervelend dat ik niet naar zijn huis wil komen, maar dat komt omdat hij vaak gelogen of verzwegen heeft en onze band zo slecht is dat ik geen zin heb om bij hem en zijn vriendin te wonen of langs te komen. In een van onze laatste contacten werd hij echt heel boos, hij zij dat hij “helemaal klaar met dat ** was” en zo, dat deed me echt pijn. Afgelopen woensdag heb ik hem voor het eerst na dat gesprek weer gezien, en hij heeft er niets meer over gezegd. Dat zit me dwars. Het zit me ook dwars dat ons contact zo moeilijk gaat. Iemand tips?
Liefs, Noa

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
LilaLola
LilaLola
11 maanden geleden

hé Noah mijn ouders zijn al bijna 11 jaar gescheiden ik vind het zelf ook wel best wel moeilijk maar uiteindelijk kom je er wel overheen zeggen ze maar dat vind ik helemaal niet want ja gescheiden ouders heeft niet iedereen want er zijn best wijzig mensen waarvan een de ouders niet gescheiden ik heb zelf ook moeilijk contact met mijn vader maar uiteindelijk denk ik ach laat maar hij denkt alleen maar aan zich zelf vind ik ik zou het ook niet want waarom wilde hij wel gewoon contact met je maar reageert hij niet ik vond het heel… Lees verder »

Noa
Noa
10 maanden geleden
Reply to  LilaLola

Dankjewel voor je reactie, LilaLola! Uiteindelijk wordt het verdriet erom wel minder, denk ik, maar het zal altijd wel een moeilijk ding in je leven blijven… gelukkig zijn er ook nog mooie andere dingen! Xx Noa

Mere
1 jaar geleden

Hi Noa,   Dankjewel voor het delen van je verhaal! Ik vind het heel knap van je dat je dit vertelt. Ik kan me voorstellen dat dit een hele lastige situatie is. Zeker als je ouders elkaar pijn doen, dat is natuurlijk helemaal niet fijn om te horen!   Zelf heb ik dit thuis ook meegemaakt en ik was ook altijd bang dat het nog een keer zou gebeuren. Gelukkig is dit later niet vaker gebeurd. Toch bleef het mij wel altijd heel erg bij en bleef ik daardoor angstig. Ik begrijp heel goed dat je daardoor soms schrikt van… Lees verder »

Noa
Noa
1 jaar geleden
Reply to  Mere

Heyy Mere, bedankt voor je reactie! Ik heb inderdaad een buddy, dat vind ik wel fijn. Ik heb het al wel geschreven naar mijn vader, in een mail dan, alleen daar reageerde hij niet fijn op… maar alsnog heel erg bedankt voor je tip! X Noa

Evy
Evy
1 jaar geleden

Hey! Echt goed van je dat je dit deelt. En het is echt super jammer vanuit jou vaders kant. Zelf ben ik er achter gekomen dat te veel proberen soms iemand over de scheef kan laten gaan. Maar de schuld ligt niet bij jou!! Het is erg goed dat je steeds opnieuw probeert het contact goed te leggen. Het is zeker niet goed van je vader dat hij niks meer over die uitval naar jou heeft gezegd. Probeer er anders met hem over te praten wanneer je hem weer ziet. En wees zo duidelijk en open mogelijk over hoe jij… Lees verder »

Noa
Noa
1 jaar geleden
Reply to  Evy

Heel erg bedankt Evy voor je fijne reactie Ik ga het proberen! Lfs Noa