Cato (16) in

M’n verjaardag zonder de vriendin van m’n vader

Hey!
Ik ben zondag jarig en ik wou dit graag vieren met familie. Toen ik het lijstje zou aan het opnoemen was aan m’n vader (opa, tante, nichtjes, etc.) toen zei hij ook de naam van zijn vriendin. Ze zijn nog niet eens een jaar samen en heb haar nog niet zo vaak gezien. Ze heeft twee kinderen die ik ook maar drie keer heb gezien. Ik wou haar niet op mijn verjaardag en dat vertelde ik ook tegen m’n vader, omdat de stemming zo anders wordt en ik weet niet. Ik kan het niet heel goed uitleggen maar ik wou het echt niet. M’n vader zei eerst dat ze deel van de familie is en blabla, maar kwam later met het idee dat we dan op een ander moment samen het gingen vieren. Dat leek me prima dus ik dacht dat het gesprek afgelopen was. Later ging hij even “wandelen omdat hij een frisse neus wou” (maar ging wss bellen met die vriendin). dan de volgende dag in de ochtend zegt hij opeens dat hij het niet oké vind dat ik haar “buiten sluit”. Ik weet niet wat ik moet doen, maar ik heb het idee dat telkens als ik m’n mond open trek dat hij het gewoon negeert. Wat moet ik doen?? hellup

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marijn
3 dagen geleden

Hee Cato! Goed dat je deze vraag stelt. Het is een lastige situatie die je beschrijft, en heel herkenbaar! Toen ik 16 was, was mijn vader net gescheiden van mijn stiefmoeder. Binnen een jaar had hij een nieuwe vrouw, die maar al te graag een goede band met mij wilde opbouwen. Ik kende haar toen nog helemaal niet goed, en had ook nog geen behoefte om haar beter te leren kennen. Ik was nog heel erg bezig met het verwerken van de scheiding. Ik vond het daarom net als jij niet fijn dat zij op mijn verjaardag zou komen. Precies… Lees verder »

Adinda
4 dagen geleden

Lieve Cato, Wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo hebt gevonden en je vraag hebt gesteld. Wat een vervelende situatie zeg. Ik heb niet precies dezelfde situatie meegemaakt maar ik herken wel heel erg het gevoel dat je ouders hun nieuwe partner overal bij willen hebben, terwijl ik daar nog helemaal niet klaar voor was/geen behoefte aan had. Toen mijn ouders een nieuwe partner kregen (wat toevallig allebei rond dezelfde tijd was) wilden ze dat m’n zusje en ik heel graag hun partners heel snel zouden ontmoeten. Ook wilden ze allerlei dingen samen gaan doen. M’n zusje en… Lees verder »