Li (13) in

Minder aandacht

Ik ga maar om het weekend naar mijn vader. Ik heb sinds 4 jaar geleden een halfzusje van zijn kant, er veranderde toen veel, verhuizing en vooral kreeg ik minder aandacht. Ik snap het dat kleuters meer aandacht nodig hebben maar ik kom alleen om het weekend? Dan kan hij toch wel wat tijd voor mij vrijmaken..? Hierdoor heb ik een slechte band met mijn vader en mag ik hem niet. Ik durf niet aan te geven hoe ik mij voel dus wil ik het liefst bij mijn moeder wonen, helaas ben ik 13 en kan ik dus niet zelf kiezen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Valerie
9 maanden geleden

Hoi Li, ik snap heel goed hoe je je voelt. Toen ik 9 jaar was kreeg ik ook een half broertje van mijn vader en stiefmoeder. Ik vond het heel erg leuk, maar ook wennen dat alles wat we deden veranderden. Alles draait dan om de baby. Je vertelt dat je halfzusje nu vier jaar is, dus het zou kunnen dat het nu alleen maar beter wordt. Want hoe ouder een kind wordt, hoe minder begeleiding het nodig heeft van de ouders. Probeer ook te bedenken wat er leuk is aan het hebben van een klein zusje. Misschien vind je… Lees verder »

Hilde
9 maanden geleden

Hoi Li, Wat goed dat je hier een berichtje plaatst! Ik herken dit zeker. Mijn zusje en ik gingen ook om het weekend naar onze vader en hoewel we geen halfbroertje of -zusje hebben kregen we tijdens die weekenden weinig aandacht en moesten we vooral onszelf vermaken. Dat vond ik altijd echt super moeilijk omdat ik het gevoel had dat hij niets met ons wou doen, en daardoor hebben we nu ook een slechte band. Je zegt dat je het niet durft om aan te geven hoe je je voelt, maar het is juist heel belangrijk om dit wel te… Lees verder »

Malou
9 maanden geleden

Lieve Li, Ik weet precies hoe je je voelt. Ik kreeg er ook een halfbroertje bij en dat verandert inderdaad best veel. Ik denk dat het belangrijk is dat je erover praat met je vader. Misschien kan jouw moeder of je stiefmoeder je daarbij helpen. Het kan best zo zijn dat je vader nieteens doorheeft dat je graag wat meer met hem zou willen doen. Stel eens een vader-dochter uitje voor. Schrijf een brief aan je vader waarin je uitlegt dat je graag iets meer met je vader zou willen doen. Stel dat het lukt, hoe fijn zou dat dan… Lees verder »