Allys (18) in

Mijn vader zegt dat het mijn schuld is

Hi ik ben Allys en ik ben 18 jaar oud. Een maand geleden ongeveer heb ik te horen gekregen dat m’n ouders willen scheiden. Er is hier thuis iedere dag super erge ruzie. Nu krijg ik van mijn vader een beetje het gevoel dat ik me maar groot moet houden en volwassen moet zijn aangezien ik al 18 ben maar ik vind het zo lastig.. er gaan zoveel gedachtes door m’n hoofd heen en ik weet het zelf ook allemaal niet meer. Het liefste ren ik gewoon weg naar een rustige plek waar ik tot mezelf kan komen maar dan word ik weer een wegloper genoemd. Mijn vader schuift heel veel van de scheiding op mij af en zegt dat het mijn schuld is. Ik voel me daar zo schuldig over. Ik weet ergens wel dat het mijn schuld niet is want het loopt gewoon niet meer tussen mijn ouders maar als je dat iedere dag te horen krijgt valt het toch best zwaar. Heeft iemand misschien tips voor mij? Ik heb echt geen idee wat ik allemaal moet en wat er allemaal gaat komen..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Evi
Evi
1 maand geleden

Hee Allys, Super goed dat je een berichtje op het forum hebt geschreven, heel dapper dat jij hier jouw vraag durft te stellen! En wat een lastige situatie waar jij in zit zeg. Heel vervelend om te horen dat er zo veel ruzie is bij jou thuis… echt niet fijn is dat. Ik heb ook heel lang het gevoel gehad dat ik me groot moest houden voor mijn ouders, maar weet dat jouw gevoelens er ook mogen zijn. Jouw gevoelens zijn ook belangrijk en het is heel normaal dat je het lastig vindt wat er allemaal gebeurt. Zou er iemand… Lees verder »

Amy
Amy
1 maand geleden

Lieve Allys, Aller eerst, wat ontzettend vervelend dat het elke dag ruzie is thuis en dat je vader zo tegen je doet. Weet dat de scheiding nooit jouw schuld is. Dit is iets tussen jouw ouders en jij staat daar tussen in. Ik snap het helemaal dat je naar een rustig plekje wilt en dan mag niemand je een weglopen worden. Dit is niet jouw probleem, maar die van je ouders waar jij het slachtoffer van bent. Ook hoef jij je helemaal niet groot te houden omdat je 18 bent. Dat je “meerderjarig” bent wil niet zeggen dat je gevoelens… Lees verder »

Adinda
1 maand geleden

Hi Allys, Wat fijn dat je dit forum hebt gevonden en je vraagt durft te stellen. Wat een vervelende situatie zit je in :(.  Ik weet nog heel goed hoe ik me voelde toen mijn ouders hadden verteld dat ze gingen scheiden. Het was zo overweldigend. Ik was ook heel verdrietig maar tegelijkertijd ook heel boos. Toen mijn ouders gingen scheiden was ik 20 jaar. Tegen mij zei iedereen dat ze blij waren dat ik zo oud was, dat ik volwassen was. Hierdoor voelde ik me heel alleen omdat ik het nog steeds moeilijk vond, ook al was ik “oud”.… Lees verder »