Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn vader wordt boos

Rowna, 10 jaar

Gedachten en gevoelens
Ik denk er de hele tijd aan als ik iets bij mijn vader doe wordt hij boos haat hij schreeuwen heeft/hebben jullie daar ook last van of last van gehad?
OF

Reacties (2)

Fabiënne

25 jaar

6 maanden geleden

Hoi Rowna,

Fijn dat je Villa Pinedo hebt gevonden en je vraag hier stelt! Maar wat vervelend voor je dat je hier mee zit zeg...

Word hij echt vaak boos en gaat hij schreeuwen of heb jij vooral het gevoel dat hij dat gaat doen? Dat begreep ik niet helemaal uit je vraag. Maar hoe dan ook, boos worden en schreeuwen is vervelend en vooral als het jou een onveilig of onprettig gevoel geeft. Het is belangrijk dat jij je als kind fijn en veilig voelt bij je vader, en dat je weet dat jij ook wel eens een fout mag maken of iets verkeerd mag aanpakken. Want ieder mens doet wel eens iets verkeerd of op een niet zo handige manier. Daar leer je van! Dat geeft jouw vader niet het recht om meteen boos te worden en schreeuwen.

Ik had vroeger geen last van een vader of moeder die snel boos werd, maar ik had vaak wel het gevoel dat ik tegen mijn vader en stiefmoeder niet kon zeggen wat ik echt dacht. Ik hield me vaak in, ook al was ik boos, verdrietig of teleurgesteld. En dan voelde ik me echt niet fijn. Ik was bang om iets verkeerd te doen of zeggen. Dus ik herken denk ik wel hoe jij je voelt.

Ik denk dat het belangrijk is dat je hierover praat met je moeder. Dat zij weet hoe jij je echt voelt als je bij je vader bent. Want jouw moeder wil vast dat jij je prettig voelt bij je vader en dat je daar met plezier naartoe gaat. Misschien kan zij dan even met jouw vader, of jullie met z'n drieën, erover praten? Misschien weet je vader niet wat hij doet of zegt, heeft hij het niet door. Maar misschien als hij ervan weet hoe jij je voelt, dat hij erop kan letten?

Weet vooral dat jij een kind bent en dat jij mag zijn wie je bent. Als je maar anderen met respect behandeld en eerlijk bent. Dan hebben anderen niet het recht om jou vervelend te behandelen.

Veel sterkte Rowna!

Liefs, Fabiënne

0

Amber

25 jaar

6 maanden geleden

Hey Rowna,

Ik vind het heel knap dat je op dit forum je vraag hebt gesteld! ❤️

Wat stom voor je dat je vader boos op je wordt en gaat schreeuwen. Ik lees dat je daardoor veel nadenkt of je vader boos op je gaat worden. Dat vind ik erg verdrietig.

Ik kan mij voorstellen dat je erg schrikt van je vader als hij boos is en schreeuwt. En dat je dat liever niet wilt. Dat snap ik!

Toen ik jonger was, werden mijn ouders ook weleens heel boos. Als ik bijvoorbeeld mijn glas met drinken omgooide, sloegen zij hard op de tafel. En werden zij boos. Ik vond dat heel rot, want het was niet mijn bedoeling. Ik kreeg daar een bang gevoel van. Hierdoor ging ik juist heel erg opletten, zodat mijn ouders niet meer boos werden. Is dat herkenbaar voor jou?

Is er iemand tegen wie je kan vertellen dat je vader zo boos wordt? En tegen je schreeuwt? Misschien een juf of een meester? Of een vriendje of vriendinnetje? Soms helpt het ook om je gevoelens in een dagboek of schriftje op te schrijven.

Heb je weleens verteld aan je vader dat je het niet zo leuk vindt als hij tegen je schreeuwt of snel boos wordt? Snap het goed als je dit een beetje spannend vindt.

Ik weet dat je heel erg nadenkt nu, maar probeer ook nog steeds alle dingen te doen waar je blij van wordt. Bijvoorbeeld tekenen, zingen of misschien vind je een bepaalde sport heel leuk? Het is belangrijk om ook te ontspannen en lekker te spelen .

Dikke knuffel van Amber

0

respond to letter