Rachel (17) in

Mijn vader is aan het daten

Lieve allemaal,

Als eerst wil ik iets zeggen en ik heb een vraag:)

Ik wil jullie (buddy’s en organisatie) allemaal heel erg bedanken dat jullie dit doen. Dat jullie klaarstaan voor kinderen met gescheiden ouders. Zowel met het chatten in de Buddyapp, maar ook op het forum. Ik heb zelf heel erg veel aan mij Buddy. Eindelijk voel ik me écht begrepen en het doet mij veel als ze bijvoorbeeld simpel vraagt hoe mijn dag was! Ook stel ik soms een vraag op het forum en deze word echt snel beantwoord. Ik vind het erg fijn om advies te krijgen van mensen die eigenlijk al verder in het proces zitten. (Ik heb geen idee hoe ik het anders moet omschrijven). En ik denk dat ik wel voor meer kinderen mag praten. Dus vanaf mij kant heel erg bedankt! Jullie mogen echt trots zijn op jezelf:)

Mijn vraag:
Ik heb gisteren te horen gekregen dat mijn vader aan het daten is… Hij is dus op zoek naar een nieuwe vriendin/vrouw. Ik gun hem de liefde en het geluk, maar ik vind het heel lastig om hier mee om te gaan merk ik. Omdat ik nu in een zware periode zit en graag steun heb van mijn vader. Ook heb ik absoluut geen goede ervaring met mijn stiefvader . Dit alles maakt dat ik het erg lastig vind. Heeft iemand tips hoe ik hiermee om kan gaan?

Liefs,
Rachel

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maaike
14 dagen geleden

Lieve Rachel, Wat een super attente woorden, dankjewel daarvoor! Heel goed dat je al een Buddy hebt en berichten plaatst op het forum. Daarom mag jij ook trots zijn op jezelf 🙂 Dan over je datende vader. Wat vervelend dat je het lastig vindt om daarmee om te gaan. Dat is natuurlijk mega logisch. Ik kan me goed voorstellen hoe je je voelt. Mijn vader begon na de scheiding direct met daten en met mijn stiefmoeder heb ik geen goede band. Uiteindelijk hielp het mij om hierover te blijven communiceren met mijn vader. Hij vond dat natuurlijk lastig om te… Lees verder »

Rachel
11 dagen geleden
Reply to  Maaike

heyy,
heel erg bedankt voor je reactie! ik denk inderdaad ook dat het het beste is als ik hem gewoon eerlijk alles vertel. het is lastig maar wel beter denk ik. bedankt voor de tip met de brief, dat is inderdaad wat makkelijker.
dank uu!

liefs
rachel

Evi
Evi
14 dagen geleden

Hi Rachel, Wat goed om te horen dat je zo blij bent met jouw buddy en het forum! Heel fijn dat je je zo begrepen voelt. Ik snap heel goed dat het lastig is om te horen dat jouw vader aan het daten is. Mijn vader heeft ook meerdere vriendinnen gehad en ik vond het ook altijd erg lastig om hiermee om te gaan. Misschien is het een idee om het hier een keer met jouw vader over te hebben en aan te kaarten dat je het toch wel ingewikkeld vindt dat hij op zoek is naar een nieuwe vriendin,… Lees verder »

Rachel
11 dagen geleden
Reply to  Evi

hii,

heel erg bedankt voor uw reactie! ik denk dat ik het inderdaad maar ga aankaarten. misschien wel door een brief zodat het net iets makkelijker is.
bedankt!

liefs,
rachel