Daniël (19) in

Mijn vader bepaalt mijn kleding

De laatste tijd merk ik dat mijn vader steeds meer voor mij begint te bepalen wat voor kleding ik aan moet. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik mijn eigen kledingstijl heb, maar dat wil mijn vader niet accepteren. Dit geeft mij echt een enorm onprettig gevoel, want mijn vader lijkt hierdoor niet te accepteren dat ik ben wie ik ben. En ik vind zelf dat hij niet het recht heeft om te zeggen tegen mij wat voor kleren ik aan moet, omdat ik toch het meeste bij mijn moeder ben. Wat vinden jullie hiervan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Naomi
1 jaar geleden

Ik vind het niet kunnen wat je vader doet

Rohini
1 jaar geleden

Dag Daniël, wat jammer dat dit je overkomt. Mijn moeder heeft ook altijd commentaar op mijn kleding, op mijn haar, en zelfs op hoe ik mijn wenkbrauwen laat epileren. Voor mij hielp het om me te beseffen dat het helemaal niet raar is als ik me gekwetst voel door mijn moeders opmerkingen, en dat mijn gevoelens er mogen zijn. Uit je vraag lees ik dat je al hebt geprobeerd met je vader hierover te praten, maar dat dat niet hielp. Denk je dat je moeder wat tegen hem kan zeggen dat helpt? Ik hoop dat je hiermee verder komt– Je… Lees verder »

Pip
Pip
1 jaar geleden

Hey Daniël! Wat vervelend dat je het gevoel hebt dat je vader jouw kleding bepaalt. Dat lijkt me niet fijn als je daar niet om vraagt of als je dat niet wilt. Ik heb niet een soortgelijke situatie meegemaakt, eigenlijk het tegenovergestelde zelfs. Mijn moeder stimuleerde mij juist om heel erg zelf te bepalen wat ik wilde dragen! Dit heb ik altijd heel fijn gevonden, ik vond het namelijk sowieso leuk om met kleding bezig te zijn en heb daardoor mijn eigen stijl kunnen ontdekken. Mijn moeder gaf wel altijd haar mening, omdat ze zelf ook van kleding, shoppen en… Lees verder »

Anouk
1 jaar geleden

Heyy, ik herken dit best wel bij mijn vader. Er moet van alles om zijn manier terwijl ik dat zelf kan en mag bepalen. Ik zou gewoon jouw kledingstijl blijven dragen en je niets aantrekken van je vader. Hij moet je gewoon accepteren wie je bent en dat je dat zelf bepaalt! Helemaal als je 19 bent, dan heeft hij helemaal niks meer te zeggen over jou! Hopelijk help ik je zo een beetje!
Groetjes