René (12 jaar) in

Mijn vader

hoi iedereen
mijn ouders zijn gescheiden toen ik 3 jaar oud was ( toen had ik er nog geen last van ) en toen ik 8 was ben ik samen met mijn moeder naar Rotterdam verhuist ( ik kwam uit Hellevoetsluis ) ik heb in dat jaar heel veel tegen mijn vader gelogen. ik zei bijvoorbeeld heel vaak dat ik iets leuk vond maar dat was dus niet zo een jaar later kwam mijn vader daarachter en heeft hij heel veel tegen mij geschreeuwd. de problemen hebben zich nu alleen maar opgestapeld : hij heeft mij heel vaak gekwetst, hij is getrouwd, ik heb een broertje van 4 en een zusje van 2 en of het allemaal niet erger kan worden zit ook nog in de puberteit en durf ik weer ruzie te maken met mijn vader. ( dat heb ik dan ook gedaan ) ik heb hem nu al sinds december niet gezien en ik wil hem ook niet zien maar ik wil hem wel over het alledaags leven vertellen.
wat moet doen?

groetjes, Renée

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
5 jaren geleden

Hi Rene, Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Wat een rottige situatie dit.. Om te beginnen wil ik zeggen dat het heel logisch is dat je tijdens je puberteit ruzie maakt met je ouder(s), dat hoort er nu eenmaal bij. Maar Het is natuurlijk enorm rot als je jezelf al meerdere malen gekwetst voelt door je vader, dat gevoel ken ik. Je geeft aan dat je wel graag je vader op de hoogte wilt houden van hoe het met je gaat en andere dingetjes. Misschien is het wel een idee om gewoon naar je vader uit te spreken dat… Lees verder »

Yannick
Yannick
5 jaren geleden

Hoi:) Bedankt voor je berichtje! Oei, vervelende situatie zeg. Ik zat ook nog in de puberteit en heb ook ruzie gehad met mijn vader na de scheiding. Ik wilde hem een paar maanden niet zien, maar nu, jaren later, heb ik een betere band dan ooit met hem. Als je hem echt niet wil zien, moet je dat ook niet forceren. Dat is niet erg, zolang je wel probeert het contact te houden (dit moet ook van zijn kant komen natuurlijk). Misschien is ‘t een idee om mails/brieven te schrijven over wat je meemaakt en hoe je de week beleefd… Lees verder »