Amy (14) in

Mijn stiefvader ging voor

hee, mijn ouders zijn nu ongeveer 6 jaar gescheiden. ik heb een drugsverslaafde stiefvader gehad. dit is inmiddels al 2 jaar geleden maar nogsteeds heb ik er heel veel moeite mee. in die periode had mijn moeder namelijk geen tijd voor mij, ze zette mijn stiefvader voorop. ik heb ook geen broertjes of zusjes dus ik was helemaal alleen. mijn stiefvader is ook niet oke tegenover mij geweest. maar op dat moment geloofde niemand mij. ik heb dit teveel weggestopt maar nu heb ik het idee dat het terug komt. hoe kan ik dit een plek geven ?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Sophie
23 dagen geleden

Lieve Amy, Wat heftig dat je dit, zeker op zo’n jonge leeftijd, hebt meegemaakt. Ik heb zelf geen ervaring met een verslaafde ouder, maar heb wel andere heftige dingen meegemaakt. Om dit te verwerken heb ik professionele hulp gezocht. Ik denk dat dit voor jou ook het beste is, omdat het heel normaal is dat je dit niet in je eentje kan verwerken. Als je dit een te grote stap vindt, zou je ook eerst bij een vertrouwenspersoon op school kunnen aankloppen. Mijn ervaring is dat er alleen al over praten helpt bij het verwerken van heftige gebeurtenissen. Ik hoop… Lees verder »

Veerle
23 dagen geleden

Heey Amy!
Kan goed voorstellen dat dit hele moeilijke en vervelende situatie is. Is er niemand in je omgeving die je vertrouwt? Misschien kun het met hem of haar over hebben! Op school zitten ook vaak vertrouwings personen die er zijn voor de leerlingen, of mentoren? Ooms tantes ? Misschien kunnen die je helpen dit bespreek maar met ze te maken en dat je kan vertellen hoe en wat. Dat is natuurlijk wel belangrijk! Je moet je wel thuis kunnen voelen in je eigen huis.. hopelijk komt het allemaal goed !