Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Mijn stiefmoeder haat me

Maxime, 13 jaar

Wat de f@#ck?!
Mijn stiefmoeder haat me volgensmij ik kan niks goed doen echt elk weekend is er wel gezeik en ik ze heeft me zelfs manipulator genoemd in Spanje heeft iemand it ook meegemaakt?
OF

Reacties (2)

Quinty

20 jaar

ongeveer 1 jaar geleden

Lieve Maxime,

Wat fijn dat je dit platform hebt gevonden om je vraag te kunnen stellen! Ik heb niet precies hetzelfde meegemaakt als jij, maar soms had ik wel eens het idee dat mijn stiefmoeder dit bij mijn broertje had. Ik had het idee dat zij hem in een negatief daglicht zag en hij maar weinig goed kon doen. Ik vond dit zelf erg vervelend om te voelen, en ik kan me dus goed voorstellen dat dit voor jou nog vervelender is! Ik denk dat het voor jou erg fijn kan zijn om hier met iemand over ik gesprek te gaan. Misschien dat je hier met je moeder of vader of zou kunnen praten? Dit kan natuurlijk wel erg spannend zijn. Wanneer ik dingen met mijn ouders wou bespreken vond ik dit ook erg spannend en vooral moeilijk. Wat ik toen heb gedaan is een brief schrijven aan mijn ouders. Hiermee kan je rustig de tijd nemen om te bedenken wat je nou precies tegen ze wilt zeggen en kan je je verhaal helemaal kwijt op papier, zonder misschien onderbroken te worden. Deze brief gaf ik dan aan mijn ouders of las ik hem voor, om er daarna samen over te kunnen praten. Ik vond het erg fijn dat ik dan alles kwijt kon wat ik wou vertellen. Misschien zou dit voor jou ook werken? Als je het aan zou durven zou je dit ook aan je stiefmoeder kunnen schrijven? Dit is natuurlijk een erg grote stap, maar soms kan het ook erg opluchten om je gevoelens naar elkaar uitgesproken te hebben. Je zou kunnen aangeven dat jij het gevoel hebt dat ze jou niet mag en ze je haat. Wellicht is het helemaal niet haar bedoeling om jou zo te laten voelen en zal ze zich aanpassen. Ook zou je aan haar kunnen vragen waarom ze jou een manipulator heeft genoemd. Je kan ook zeker aangeven dat dit niet lief is om over iemand te zeggen en dat ze jou daarmee heeft geraakt. Heb je misschien iets aan deze tips?

Wist je dat je je bij villa pinedo kan aanmelden voor een buddy? Dit is iemand die ook gescheiden ouders heeft en waar je mee kan chatten om je verhaal kwijt te kunnen. Als je hier behoefte aan hebt zou je je kunnen aanmelden op de website!

Ik hoop je hiermee wat geholpen te hebben, en ik wil je veel succes wensen!

Liefs van Quinty

0

Lisanne

22 jaar

ongeveer 1 jaar geleden

Hi Maxime, Wat super dat jij dit hier deelt! Ik heb dit gevoel ook heel lang gehad. Ik heb een stiefmoeder die zei ook niet zulke leuke dingen tegen mij. Hier heb ik het heel moeilijk mee gehad, maar omdat ik veel heb gepraat thuis en uiteindelijk ook vertelt heb dat ik dit niet fijn vind en mijn gevoel heb geuit, want je mag altijd over je gevoel praten. Hierna werd het steeds beter en nu de afgelopen paar jaar kan ik zelfs gezellig met haar alleen iets doen. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Liefs lisanne

0

respond to letter