Maura (18 jaar) in

Mijn stiefmoeder

Dit is mijn verhaal.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 11 was, ik vond het verschrikkelijk maar ik besefte het me gewoon niet goed. Mijn vader ging stuk van verdriet, hij probeerde zijn verdriet altijd zo veel mogelijk te verbergen maar toch kreeg ik er genoeg van mee. Mijn vader zei dat mijn moeder was vreemd gegaan. Ik vond en vind nog steeds dit vreselijk om te horen want het is gewoon mijn moeder waar dit over ging. Ik heb nog een oudere broer, hij had het er erg zwaar mee, mijn vader vertelde hem dingen wat hij op zijn leeftijd toen eigenlijk gewoon niet moest weten, (over de details van de scheiding en hoe het gegaan was) mijn broer en ik waren er altijd voor elkaar maar ergens ging het toch een beetje mis. Mijn broer zette zich een beetje af van ons.

Ondertussen heeft mijn vader het nu beter kunnen accepteren en gaat het goed met hem. Mijn band met hem is heel erg sterk en ik zou me geen leven zonder hem kunnen voorstellen, maar er is een probleem. Zijn vriendin.

In het begin was het allemaal leuk en gezellig met haar, ze was een gek mens en ik vond het fijn als ze er was. Maar dingen veranderden. Ze ging zich steeds meer met dingen bemoeien en ze noemde ons haar kinderen tegenover buitenstaanders, in het begin boeide me dit niet heel erg. Ik was er gewend aan dat ze altijd overdreven”en bijna nep vrolijk deed tegenover “buitenstaanders”.
Maar naar mate ik ouder werd begon ik me te beseffen dat het niet goed was hoe zij handelde. Ik begon me te ergeren en ik ging ermee naar mijn vader, die op zijn beurt met haar zou praten.

Na een heel gedoe waar ik zelf nog met haar ging praten over hoe raar ze zich gedroeg tegenover ons en eigenlijk iedereen, niks hielp, ze luisterde nooit. Ze zat en zit voor mijn gevoel, nog steeds zo erg in haar eigen droomwereld. Ik snap niet hoe mijn vader het uithoudt met dat kreng. Ik dacht een tijdje dat het wel goed zou komen maar het wordt alleen maar erger en ik krijg alleen maar meer haat-gevoelens voor haar.

Wat moet ik doen? Ik ben ten einde raad en ik hoor echt graag jullie meningen en verhalen.

En als je mijn hele verhaal gelezen hebt bedankt daarvoor, ik ben blij dat mensen zich nog wel boeien voor anderen.

Liefs,

Maura.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
Beau
5 jaren geleden

Lieve Maura, Allereerst dank je wel dat je jouw verhaal hier wil vertellen. Hoewel het niet altijd zo lijkt, wil ik allereerst één ding meegeven: er zijn nog heel veel mensen die zorgen voor anderen en om anderen geven; soms zijn ze alleen even verstopt :-). Het verhaal dat je beschrijft over afgelopen paar jaar klinkt en is waarschijnlijk ook heftig verlopen. In de loop van de tijd heb ook ik gemerkt dat je op andere plekken langs de zijlijn gaat kijken naar situaties, zoals jij nu ook hebt gedaan. Ik vind het dapper en goed van je dat je… Lees verder »

Evi
Evi
5 jaren geleden

Hoi Maura, Als eerst wil ik zeggen dat ik het ontzettend knap vind dat jij het gesprek bent aan gegaan met je vader en zelfs ook met je stiefmoeder. Ik kan snappen dat je moeite hebt met je stiefmoeder. Dat zij zich meer met jullie ging bemoeien en overdreven leuk en aardig kan doen tegen over anderen. Naarmate je als kind ouder wordt ga je dingen zien en gaan dingen je meer opvallen. Dit heb ik ook gemerkt bij mijn (stief)ouders. Ik denk eigenlijk dat je al het mogelijk gedaan hebt. Je bent eerlijk geweest en bent het gesprek aan… Lees verder »