'Isa' (16 jaar) in

mijn rechten

‘Hallo allemaal,

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar oud was.
Ik heb altijd moeite gehad om met mijn vader om te gaan.
Hij is er voor mij gewoon nooit geweest en heeft dingen gedaan waar ik vreselijk boos over ben. Hij heeft mijn moeder nooit alimentatie betaald en nu nog steeds niet. Ook is hij vreemdgegaan toen ik en peuter en mijn broertje een baby was (nu 14). Niet alleen deze dingen maar nog veel meer, te veel om allemaal hierin te zetten, hebben gemaakt dat ik een hele heftige brief naar mijn vader heb geschreven om uit te leggen hoe ik me voelde. Als ik met hem een gesprek aan ging begon hij alleen maar over zichzelf en dat vond ik erg pijnlijk. Ik voelde me niet gehoord en begrepen. In deze brief heb ik alles gezet wat me dwars zat en hoe ik over hem denk en voel. En wonder boven wonder kreeg ik een reactie terug en respecteert hij mijn keuze om voorlopig geen contact te hebben. Je mag vechten voor je rechten! Hoe moeilijk het ook is om voor jezelf op te komen, wees sterk want je kunt het! ‘

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
5 jaren geleden

Hallo Isa, Bedankt voor jouw berichtje op het forum! Wat goed van je dat je een brief hebt geschreven aan jouw vader. Het moet vast een heel moeilijke stap zijn geweest om deze brief te schrijven, maar het is echt heel goed dat je dit hebt gedaan. Dat je dit hebt gedaan, is een heel goed voorbeeld voor andere kinderen. Voor sommige kinderen is het heel erg belangrijk om ook een brief aan hun ouder(s) te schrijven, vaak kan dit heel goed helpen en begrijpen ze waar je mee zit. Soms is het voor kinderen ook heel erg goed om… Lees verder »

Nina
Nina
5 jaren geleden

Hi Isa, Dankjewel voor je berichtje op ons forum. Heftig om te lezen wat je allemaal hebt meegemaakt, en wat super knap dat je een brief aan je vader hebt geschreven over hoe je je voelde! Ik, en waarschijnlijk veel anderen kinderen/jongeren, kunnen zeker iets met jou tip! Het is vaak gewoon heel eng om naar een van je ouders uit te spreken dat ze je pijn doen.. Gelukkig ben jij het levende bewijs dat het wel effect heeft op het moment dat je als kind de stap neemt om het toch te doen! Dankjewel Isa voor het delen van… Lees verder »