Maria (12 jaar) in

Mijn ouders maken ruzie

Mijn ouders maken ruzie als ik er niet bij ben maar ik hoor ze schreeuwen en huilen. Ze zijn nu bezig met een ander huis zoeken en ik heb er veel moeite mee. Vooral omdat ik enigskind ben

4
Reacties

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
romeoAnneHildeLotte Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
romeo

ik vind het niet leuk want de hele tijd ruzie daar word je gewoon verdrietig van

Anne

Hallo Maria, Bedankt voor jouw bericht. Wat lastig dat je ouders zoveel ruzie maken en jij dit mee krijgt. Heb je al een keer verteld dat je hier moeite mee hebt? Ik denk dat het namelijk heel goed is om te zeggen wat je denkt en voelt. Dat kan enorm opluchten vind ik zelf altijd. Ik heb vroeger ook vaak niets gezegd, tot op het moment dat ik ineens wel mijn gevoelens heb geuit. Dit heeft heel goed geholpen, want daardoor zijn mijn ouders ook een beetje gaan veranderen, ze hielden meer rekening ermee als ik thuis was, om minder… Lees verder »

Hilde

Hoi Maria, wat dapper dat je hier een berichtje plaatst! Ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is, vooral als het lastig is om er met iemand over te praten, bijvoorbeeld als je geen broertjes of zusjes hebt zoals in jouw situatie. Heb je al een geprobeerd je ouders, of één van je ouders te vertellen dat je het hoort? Ik kan me namelijk voorstellen dat ze juist ruziemaken als jij er niet bij bent, omdat ze niet willen dat jij het hoort, maar misschien weten ze niet dat je het wél hoort. Ik weet nog goed dat ik soms… Lees verder »

Lotte

Hoi lieve Maria, Bedankt voor je berichtje. Wat naar zeg, dat je je ouders ruzie hoort maken! Denk je dat zij in de gaten hebben dat jij dit hoort? Aan de ene kant zouden we kunnen denken dat ze bijna wel móéten weten dat jij ze hoort als zij schreeuwen. Aan de andere kant denk ik dat ze soms bijvoorbeeld zo emotioneel zijn, dat ze het misschien ook wel niet door hebben. Ik denk dat dat bij mijn ouders regelmatig het geval was. En dan is het super goed als het jou lukt om te vertellen dat je dat hoort… Lees verder »