Noa (13) in

Mijn moeder drinkt veel

Hallo , mijn moeder is alcoholist en ik vraag haar al 2jaar om te stoppen ( ouders zijn gescheiden) ze drinkt voornamelijk savonds veel , als ik zie dat ze der eerste glaasje pakt wordt ik van binnen heel boos en verdrietig meestal wil ik dat er meteen uitgooien maar houdt ik me in want als ik in discussie ga met haar derover wordt t een ruzie en eindigt t pas savonds laat en als dat t geval is hebben we flinken ruzie en komen er gevechten , als mijn moeder dronken is doet ze heel raar en en zijn der ogen zo groot en reageert anders en loopt een beetje wankelend , ik vindt t echt heel kut en vervelend want ik voel me ook niet echt thuis ofzo , ze kan heel goed overweg met me broertje en hun hebben savonds veel lol , alleen ik dan niet en daar wordt ik ook heel erg verdrietig van …..heeft iemand ervaring of tips voor mij …..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Dieuwke
7 dagen geleden

Hey lieve Noa, Om te beginnen wil ik zeggen dat ik het super goed vind dat je een bericht hebt geschreven op het forum van Villapinedo. Heel erg knap dat je dit wilt delen met ons! Wat een ontzettend lastige situatie lijkt dit me voor jou. Mijn vader is ook alcoholist, dus ik snap heel erg goed hoe je je voelt. Ik denk dat het heel erg logisch is dat je je boos en verdrietig voelt op het moment dat je je moeder haar eerste glaasje ziet drinken. Ik vond dat bij mijn vader ook altijd heel erg vervelend. Ik… Lees verder »

Sasha
7 dagen geleden

Lieve Noa, Wat een lastige situatie beschrijf jij, en wat vind ik dat rot voor je! Super stoer dat je je verhaal wil delen op het forum. Ik herken jouw situatie goed, maar dan met mijn stiefvader. Hij dronk ook veel wijn, en dat begon al de seconde dat hij thuis kwam van werk. Dan was het eerste wat hij deed een glas wijn inschenken. Ik vond dat heel vervelend, niet omdat hij daarna heel vervelend werd ofzo, maar wel omdat ik het voor zijn gezondheid heel slecht vond. Met hem viel ook geen gesprek te voeren als hij al… Lees verder »

Anoniem
8 dagen geleden

Hallo lieve Noa, (Vat dit pls niet verkeerd op.. 🙂 )
Maar als ze echt zoveel drinkt, kun je haar misschien inschrijven voor een afkick kliniek…
Of je kunt tegen haar zeggen wat je ervan vind…
(En ik heb nog een idee… Misschien kun je de flessen enzo verstoppen? )
Groetjes en veel sterkte nog