Fleur (12 jaar) in

Mijn mening geven

hoi persoontjes,

mijn ouders liggen in scheiding alleen gaat het iets anders dan bij een ‘normale’ scheiding. mijn vader doet namelijk nog al raar, hij schuift alle schuld naar mijn moeder terwijl hij jarenlang heeft gelogen en gedronken en gerookt. hij sleept mijn moeder ook voor de rechter en liegt mij en mijn broertje van 9 voor, ik heb dat door, maar mijn broertje ziet papa als een soort superheld die alles goed doet. hij heeft veel geld maar mijn moeder helemaal niks. terwijl hij zegt dat ie dat niet heeft, maar mijn moeder zit door hem in de schuldsanering en nu wil hij ook nog dat ze zijn hypotheek gaat zitten betalen… ik wil hem eigenlijk niet zo graag zien, maar ik moet morgen naar de rechtbank om mijn mening uit te brengen. ik heb hem nu 3 maanden niet gezien, dus voorlopig woon ik bij mijn moeder. alleen heeft hij nu een 3de rechtszaak naar mamso gegooid. ik moet mijn mening uitgaan brengen omdat ik ouder ben dan twaalf, maar ik wil eigenlijk geen contact met hem. maar ik wil wel gewoon mijn familie van zijn kant graag blijven zien. kan iemand me helpen? ik zit verder wel gewoon goed in mijn vel en doe het goed op mijn school, maar hij neemt nog wel overal contact mee op, met mijn mentor en leraren en de leerjaarleider. eigenlijk wil ik ook dat hij gewoon accepteert dat ik hier woon en niet in de stad waar hij nu woont. alleen hij accepteert ook niet dat mijn broertje hier sport en naar school gaat. als hij alleen al normaal zou doen en het zou accepteren zou het al goed zijn en zou ik misschien contact willen hebben, maar hij doet mijn moeder te veel rare dingen aan en ik ben echt heel close met mijn moeder, echt heel close, alleen ik kan hier niet goed met haar of met mijn familie over praten want zij staan allemaal niet echt centraal als je snapt wat ik bedoel. wil iemand van aaal jullie poppetjes me helpen pliesieplies? 🙂

Groetjes Fleur

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Aron
Aron
5 jaren geleden

Beste Fleur, Bedankt voor jouw berichtje op ons forum. Natuurlijk willen wij jou helpen! Ik moet zeggen dat je echt in een rotsituatie zit. Ik vind het heel knap dat je toch positief blijft. Kei goed van je! Als ik in jou situatie zou zitten dan zou ik proberen zo eerlijk mogelijk bij de rechtbank te vertellen hoe jij je voelt, dat is denk ik het allerbelangrijkste. Als ze bij de rechtbank nauwkeurig weten hoe jij je voelt, dan kunnen ze daar ook goed rekening mee houden. Het gaat tenslotte erom dat jij je prettig voelt! Ik zou ook proberen… Lees verder »

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi Fleur, Thanks voor je bericht hier op het forum. Goed dat je advies vraagt! Wat frustrerend dat je vader zo doet, kan me voorstellen dat je inderdaad het dilemma hebt met contacten behouden. Het is wel goed om te lezen dat je goed in je vel zit. Echt fijn! Probeert dat zo te houden… 🙂 Wat betreft je gesprek met de rechter, ik ben het eens met Evi: probeer gewoon vooral eerlijk te zijn. Het gaat om jouw leven en jouw gevoel. Ook in communicatie met je moeder en de rest van de familie: natuurlijk moet het goed voelen… Lees verder »

evi
evi
5 jaren geleden

Hoi fleur, Wat vervelend dat je vader zo doet. Ik snap je dilemma ook dat je je vader liever niet wilt zien maar dat je wel graag contact houd met die kant van de familie. Wat je denk ik het beste kan doen is morgen eerlijk zijn tegen de rechter. Het gaat om jou, wat jij wilt. Je mag best zeggen dat je het niet zo fijn vind om naar je vader te gaan door de manier waarop hij zich gedraagt. Misschien kan je aangeven bij de rechter dat je het contact misschien langzaam wilt opbouwen. Zodat je rustig kan… Lees verder »