Daan (11) in

Mijn hoofd zit vol

Hallo villa Pinedo, ik moet eventjes wat kwijt. Mijn hoofd zit helemaal vol. Dat zat hij altijd al, maar nu mijn ouders een half jaar gescheiden zijn is het toch nog wel heel veel meer. Ik heb al wel eens een berichtje geplaats dat mijn hoofd vol zat. Ik heb 2 reacties gekregen en ook een paar tips wat me zou kunnen helpen mn hoofd te legen. Maar niks werkt. Dus ik heb geen tips nodig. Ik weet niet wat ik wél hoop te krijgen voor reacties. Ik ben energieker dan andere kinderen want ik heb ook adhd en add. Maar waar het echt allemaal anders gebeurt is mn hoofd. Elke seconde schiet er wat te binnen. En ik kan het nou eenmaal niet zo goed verwerken. En dan raakt er een file. Ik weet niet hoe ik dit kan veranderen. Villa Pinedo, help me alsjeblieft.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Marjolein
21 dagen geleden

Wanneer je ergens tegen aanloopt door je volle hoofd en AHD kan je hier ook met school over praten. Zij hebben waarschijnlijk contacten met mensen die jou hier professionele raad over kunnen geven.

Marjolein
21 dagen geleden

Hoi Daan, Mijn ouders zijn ook gescheiden. Ik kon ook snel een vol hoofd krijgen. Wat bij mij werkt is lijstjes maken van dingen die in mijn hoofd schieten. Hierbij bedenk ik of het belangrijk en handig is om met die taak of gedachte gelijk iets te doen of later pas. Als het op dat moment niet belangrijk is weet ik dat ik de gedachte los kan laten. Ik kom er vervolgens later op terug doordat het op het lijstje staat. Als het zo belangrijk is dat het gelijk moet, doe het dan ook gelijk met focus. Op de manier… Lees verder »

Amoy
21 dagen geleden

Hoi Daan,

Zoals Leonora ook zei, wat super goed dat jij om hulp vraagt. Vervelend om te horen dat nog niks lijkt te werken.

Om nog wat beter te kunnen begrijpen waar je last van hebt, heb ik nog wat vragen. Zoals; Op welke momenten heb je last van dit gevoel? Raakt je hoofd vol van specifieke dingen of onderwerpen? Zijn er momenten op de dag dat je hier geen last van hebt?

In ieder geval goed dat je er mee bezig bent, super knap van jou!

Ik zal het forum in de gaten houden 🙂

Groetjes Amoy

Leonora
23 dagen geleden

Hey Daan! Dankjewel voor jouw berichtje. Supergoed dat je weer hulp vraagt, ook al hielpen de tips jou niet verder, de vorige keer. Wat zwaar voor jou dat je hoofd zo vol zit. Kan je daarover praten met je ouders? En hoe gaat dat op school? Het is vast heel moeilijk om je concentreren. Mijn broer heeft ook ADD en hij heeft veel gehad aan deze website: https://www.hersenfabriek.nl/blog/een-druk-hoofd-wat-kun-je-daaraan-doen#:~:text=Concentreer%20je%20op%20de%20ademhaling,er%20dus%20zelf%20invloed%20op. Wat doe je om jouw energie kwijt te raken? En van welke dingen wordt je lekker rustig? Ik hoop dat je hier wat mee verder kunt. In ieder geval heel veel sterkte,… Lees verder »