Linda (18 jaar) in

opeens valt mijn leven uit elkaar.

Hallo,

Ik ben Linda, een meisje van 18 jaar.
Vanavond hebben mijn ouders me gezegd of ze niet zeker weten of ze nog wel samen willen blijven. Ze hebben het ook over de mogelijke toekomst gehad, dat ze dan het ouderlijk huis moeten verkopen die voor mij zo vertrouwd is, dat ik steeds heen en weer moet omdat ze mij allebei willen hebben…

Het klinkt misschien zwak, maar ik ben nu al ongeveer 5 uur lang aan het huilen. Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb het gevoel dat mijn hele leven opeens in elkaar valt! Het enige vaste, vertrouwde punt die er altijd voor mij was gaat misschien uit elkaar!
Hoe zijn jullie hier mee omgegaan? Ik hoor graag wat tips van jullie!

Groetjes, Linda.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
8 jaren geleden

Hoi Linda, Het is niet zwak! Misschien was ík juist zwak, ik huilde een uur misschien..? En daarna niet meer. maanden niet meer zelfs. Omdat ik het niet kón. Jij kunt tenminste nog huilen… Over een paar jaar ben je uit huis. Je zult je ouderlijke huis heel erg missen, natuurlijk. Maar probeer overal het positieve van in te zien, anders is het allemaal al helemaal ondragelijk! Probeer iemand te vinden waar je je gevoelens mee kunt delen. Een vertrouwenspersoon op school was voor mij een enorme opluchting, met als enige nadeel dat ik van school moest veranderen en haar… Lees verder »

Mieke
Mieke
8 jaren geleden

Hoi Linda, Toen ik hoorde dat mijn ouders gingen scheiden had ik het gevoel alsof letterlijk de grond onder m’n voeten werd weggeslagen. Ik was heel verdrietig, boos, teleurgesteld. Ik was 20 toen mijn ouders het vertelden. Ik heb uren lang liggen huilen op mijn kamer. Ik heb in kwaadheid een brief geschreven naar mijn ouders met mijn gevoelens, maar ik heb het nooit aan hun gegeven en ik heb het nooit terug gelezen. Ik was daarna wel enigszins opgelucht want de meest haatvolle gevoelens was ik toen wel kwijt. Ik ben later die week allemaal leuke dingen met mij… Lees verder »

Anne
Anne
8 jaren geleden

Ha Linda, Is dit de eerste keer dat je iets hierover hoort? Geloof me, het is niet zwak van je, hoe jij je nu voelt. Sterker nog, huil, gooi het even helemaal eruit. Momenteel zit ik in dezelfde situatie als jij. Ouders die niet weten wat er precies allemaal gaat gebeuren, dus wij als kind evenmin. Logisch dat je niet weet wat je moet doen! Ga even goed nadenken over welke dingen JIJ graag wil weten. Laat je ouders weten waar jij behoefte aan hebt. Ik kan met deze situatie, na veel tranen en denken, nog steeds moeilijk omgaan. Het… Lees verder »

Meisje, 22 jaar
Meisje, 22 jaar
8 jaren geleden

Hoi Linda, Wat vervelend voor je! Ik was 8 toen mijn ouders gingen scheiden, ik weet er niet alles meer van, hoe dat precies ging, maar het is natuurlijk nooit leuk. Als je ouders echt uit elkaar gaan, denk ik dat jullie gewoon goed met z’n 3-en om de tafel moet gaan zitten, om te bespreken waar jij behoefte aan hebt zodat je ouders dat ook weten. Bijvoorbeeld dat het voor jou fijn is dat ze bij elkaar in de buurt blijven wonen, dat je je eigen kamer in de nieuwe huizen krijgt, dat je hoopt dat ze met elkaar… Lees verder »

Meisje, 17 jaar
Meisje, 17 jaar
8 jaren geleden

Ik kan je geen tips geven over hoe je er mee om moet gaan. Maar zelf heb ik het zelfde gevoel als jou. Bij mij hebben ze het ook niet te lang geleden gezegd.Ik vond het ook erg lastig en voelde mij het zelfde als jij. Ik weet dat je hier misschien niet veel aan hebt maar misschien heb je het idee dat je nu niet alleen bent. Groetjes,