Loïs (20) in

Mijn gevoelens uiten

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag hebben mijn vader en stiefmoeder een samenlevingscontract getekend. Dat vind ik prima, maar tijdens het eten die avond kwamen ze met een mededeling. Ze willen volgend jaar gaan trouwen. Best een grote stap vind ik en eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe ik hierop moet reageren.
Ik mag van hun het er nog niet over hebben met iemand, omdat ze het zelf willen vertellen als het zo ver is. Er zijn alleen zoveel mensen met wie ik het erover wil hebben, mijn beste vriendin, mijn moeder en mijn mentor. Ik vind het heel lastig dat ik op dit gebied niet mijn gevoelens mag uiten en dat doet veel met mij.

Heeft er iemand tips over hoe ik hier mee om kan gaan?

Liefs,
Loïs

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lotte
3 maanden geleden

Lieve Loïs, Bedankt voor je berichtje op het forum. Wat goed en fijn dat je je verhaal hier met ons deelt! Je schrijft dat je vader en stiefmoeder volgend jaar willen gaan trouwen en dat je dit best een grote stap vindt. Dat snap ik echt super goed! Mijn vader en stiefmoeder hebben een aantal jaren geleden zonder dat ik het wist een geregistreerd partnerschap gesloten. Toen ik dit ontdekte schrok ik hier best wel van. Ik heb dit destijds met mijn vader besproken en kwam er zo achter dat hij het helemaal niet zo’n groot ding vond. We keken… Lees verder »

Melissa
3 maanden geleden

Hoi lieve Loïs,   Wat goed dat je ons hebt gevonden en dat je je vraag hier stelt op het forum. Wat vervelend dat je hier niet over mag praten met andere mensen, terwijl je dit juist graag met iemand zou willen delen. Ik herken je gevoel; mijn moeder en stiefvader zijn nu een aantal jaar getrouwd, maar toen zij dat aan mij en mijn broertjes vertelde vond ik dit best gek. Ze wilde naar mijn mening al best snel trouwen terwijl ik als het ware net gewend was aan het idee dat mijn stiefvader bij ons in huis woonde.… Lees verder »

Dieuwertje
3 maanden geleden

Hoi Loïs! Wat fijn dat je het forum hebt gevonden om je vraag te stellen. Wat lastig zeg, dat je niet zo goed weet wat je hiermee moet! Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 14 was, en ongeveer 6 jaar later ging mijn moeder opnieuw trouwen. Ik vind mijn stiefvader een hartstikke aardige man en ik gun hem en mijn moeder alle geluk, maar toch moest ik even slikken toen ik hoorde dat ze gingen trouwen, en had ik er best even moeite mee. Ik denk dat dat simpelweg kwam door het feit dat ze met iemand anders ging trouwen… Lees verder »

amelie
3 maanden geleden

ik zou me ook rot voelen

maar als je het echt niet leuk vind dan moet je het ze vertelen gr amelie

Loïs
3 maanden geleden
Reply to  amelie

Hoi Amelie,

Ik vind het wel leuk, dat ze zo gelukkig zijn dat ze gaan trouwen. Maar ik weet gewoon niet zo goed wat ik ermee aan moet.