Linde (12) in

Met iemand praten

Mijn ouders hebben verteld dat ze gaan scheiden, en eerst praatte ik altijd met mijn zus maar die mag niet meer vaak met mij praten van haar therapeut, en ik weet niet met wie ik anders moet praten maar wil dit heel graag doen met iemand die ik mag en ken. Wat moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Samantha
8 maanden geleden

Hoi Linde, Wat goed dat je hier om advies komt vragen. Ik kan me goed voorstellen dat je graag over de situatie zou willen praten met iemand. Praten is iets wat mij vroeger ook heel erg geholpen heeft. Vervelend dat je niet zoveel meer met je zus erover mag praten. Heb je meer mensen in je omgeving bij wie je je fijn voelt? Ik vond het bijvoorbeeld fijn om met mijn opa en oma te praten, maar ook met mijn leraar kon ik wel praten en met vriendinnen. Het kan iedereen zijn. Wat ik ook fijn vond was om mijn… Lees verder »

Anoniem
Anoniem
8 maanden geleden

Hoi Linde, mijn ouders gaan ook scheiden dus ik snap je. Je kan natuurlijk altijd met je ouders praten maar die zullen je niet altijd even goed begrijpen en het kan ook nog wel eens moeilijk zijn om je gevoelens te uiten tegenover je ouders. Ik praat veel met vriendinnen en natuurlijk is deze app ook geschikt daarvoor! Ik hoop dat je hier iets aan heb!

Fleur
Fleur
8 maanden geleden

Wat vervelend dat je ouders gaan scheiden! Altijd even moeilijk om te horen natuurlijk, probeer te praten met een goeie vriendin of evt met iemand op school. Als je het nou echt heel lastig hebt met de situatie kan je altijd nog met een therapeut gaan praten, ik heb dat ook gedaan en dat heeft me zeker goed geholpen. Maar in ieder geval altijd blijven praten in dit soort situaties, dat is heel belangrijk!

Joëlle
8 maanden geleden

Hoi Linde, wat goed dat je hier je vraag op dit forum deelt! Om te horen dat je ouders gaan scheiden is zeker niet niks. Ik voelde me heel erg verdrietig en zat met heel veel vragen in mijn hoofd. Hoe is dit voor jou? Ik kan me heel goed voorstellen dat je daarom graag iemand hebt om je verhaal aan te kunnen vertellen. Wat jammer dat je nu niet meer hiervoor bij je zus terecht kunt. Weet je ook waarom je zus niet meer vaak met je mag praten van de therapeut? Toen mijn ouders gingen scheiden wilde ik… Lees verder »