Tessa (17) in

Mentale littekens

Hoi, mijn ouders zijn al een aantal jaar gescheiden en hebben nieuwe partners gevonden. Maar ik zit nu al bijna 3 weken bij me vader omdat ik me heel erg depressief voelde bij me moeder thuis. Nu is dus het geval dat ik binnen 3 dagen gedwongen word om te kiezen waar ik wil wonen maar ik kan niet kiezen omdat zodra ik voor me vader kies me stiefvader me bedreigd en manipuleert om voor hun huis te kiezen. Daarnaast staat me stiefvader naar me schreeuwen en schelden terwijl hij wijst of keihard op de tafel slaat, ik ben gewoon bang voor hem en durf dus ook niet meer mezelf te zijn daar waardoor ik daar haast dagelijks alleen maar verdrietig ben en haast in staat ben om iets slechts te doen (is nog niet gebeurt). Ik voel me op het moment wel het meeste thuis bij me vader omdat ik daar met respect behandelt word maar ik wil me moeder niet met hem achterlaten aangezien hij ook naar haar schreeuwt en scheld. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet doen omdat ik bang ben voor wat de gevolgen ervan kunnen zijn.(zo zijn er nog meer van dit soort gebeurtenissen geweest waar in mentaal littekens van draag) Wat is het beste wat ik nu kan doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lara
11 dagen geleden

Ik heb ongeveer hetzelfde maar dan dat ik me beter voel bij mijn mama omdat het bij mijn papa erg is doordat mijn stiefmoeder roept en zo op mij en het is niet fysiek maar wel mentaal en nu is een weekend al teveel na 2 maanden bij mijn mama door het corona virus. Maar ik moet wel nog geen keuze maken maar mijn keuze zou snel gemaakt zijn. Als ik jou was zou ik bij je vader gaan wonen. Ik zou ook graag bij mijn mama gaan wonen maar ik durf het niet te vertellen tegen mijn papa. Ik… Lees verder »

Xander
16 dagen geleden

Hey Tessa, Allereerst, ik vind het enorm rot voor je dat dit zo gebeurd. Mijn naam is Xander, ik ben 18 en mijn ouders zijn sinds ik 6 was gescheiden. Mijn moeder heeft een vriend gehad (gelukkig is hij niet meer samen met mijn moeder) Ditzelfde is mij ook overkomen, ik was dagelijks bij mijn vader omdat mijn stiefvader ons belachelijk maakte en ons ook gewoon de les probeerde te wijzen over hoe wij opgevoed moesten worden. Mijn tip is voornamelijk om met je moeder in gesprek te gaan, zeg wat je voelt en wat je denkt. En zoek samen… Lees verder »

Saar
Saar
18 dagen geleden

ik snap je wel goed maar wat ik zou doen is zeggen tegen je moeder dat hij niet goed of leuk is en dan er met je moeder over praten

Kevin
18 dagen geleden

Lieve Tessa, Wat goed dat je je verhaal met ons wilt delen op het forum. Ik word er even stil van en wil je graag een virtuele knuffel geven zodat je weet dat je er nooit (!!!) alleen voor staat. Weten mensen in jouw omgeving ook dat je heel erg met deze situatie zit? Ik kan je namelijk aanraden om er met iemand over te praten die je vertrouwd (familie, vrienden of bijvoorbeeld iemand op school). Daarnaast mag je natuurlijk altijd je verhaal kwijt hier bij ons. De buddy’s van Villa Pinedo zullen altijd een luisterend oor voor je bieden!… Lees verder »