Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Meer bij mijn vader gaan wonen

Mikkie, 18 jaar

Mijn woonsituatie
Hallo, mijn ouders zijn nu 4 jaar gescheiden en ik heb het grootste gedeelte van de tijd 50/50 bij mijn vader/moeder gewoond. Tijdens corona heb ik door de weeks bij mijn vader gewoond en in het weekend bij mijn moeder. Nu wil ik graag meer bij mijn vader gaan wonen. Ik vind mijn moeder wel lief hoor, maar we maken veel ruzie. Ik weet alleen niet hoe ik ze dit vertel, mijn vader zal heel blij zijn maar mijn moeder mischien wel boos en verdrietig.. dit vindt ik lastig. Heeft iemand tips? Hoe breng ik dit? En is het überhaupt wel een goed idee..
OF

Reacties (3)

Lotte

20 jaar

11 maanden geleden

Hi lieve Mikkie, wat fijn dat je het forum van Villa Pinedo heb gevonden. Ik wilde graag op je vraag reageren, omdat ik me goed kan herkennen in jouw verhaal. Je vertelt dat je een lange tijd 50/50 bij beide ouders heb gewoond, maar dat je nu graag meer bij je vader wilt wonen, omdat je je daar prettiger bij voelt. Echter ben je bang dat je hiermee je moeder zal teleurstellen. Dit klinkt voor mij (helaas) als een hele herkenbare situatie.

Zelf ben ik 20 en zijn mijn ouders al gescheiden sinds ik 4 ben. Ik heb eigenlijk al die tijd bij mijn moeder gewoond en zag mijn vader om het weekend. Lange tijd vond ik dat prima, maar een paar jaar geleden merkte ik dat de band met mijn moeder steeds meer verslechterde. Een echt duidelijke oorzaak kan ik daar niet voor benoemen, maar net als jij maak ik veel ruzie met mijn moeder. We botsen gewoon heel snel, en ik merkte dat dat mijn mentale gezondheid ging beïnvloeden.

Bij mij kwam toen ook het idee op dat ik misschien wel liever bij mijn vader wilde gaan wonen, maar ik heb uiteindelijk nooit die keuze durven maken. Eigenlijk vooral om dezelfde reden die jij ook noemt. Ik was heel bang dat mijn moeder boos en verdrietig zou worden. Zoals ik al zei ben ik dus nooit bij mijn vader gaan wonen en nu is dat helaas ook niet echt een optie meer, omdat hij naar de andere kant van Nederland verhuist is.

Wat ik je vooral wil meegeven is dat ik behoorlijk spijt heb dat ik nooit de keuze heb durven maken om bij mijn vader te gaan wonen, omdat ik het welzijn van mijn ouders voorop heb gezet. Je kan het natuurlijk nooit met zekerheid zeggen, maar ik denk dat ik me de afgelopen jaren mentaal gezien een stuk beter had kunnen voelen als ik wel bij hem was gaan wonen en daarmee dus mezelf op de eerste plek had gezet. Hoewel dit de praktische zaken waar je mee zit misschien niet wegneemt, hoop ik wel dat dit je doet inzien dat het heel belangrijk is om je eigen gevoel te volgen.

Maar ik snap dus ook helemaal waarom je zo twijfelt. Misschien is het een idee om het eerst eens met je vader te bespreken, aangezien hij waarschijnlijk wel positief zal reageren. Ik ga ervan uit dat de band met je vader dan ook wel goed is, dus misschien kan hij je wel helpen met hoe je het tegen je moeder kan vertellen. En misschien werkt het om te onthouden dat je ouders uiteindelijk het beste voor jou willen, ook als dat voor hen soms wat moeilijker is.

Hopelijk kun je iets met mijn verhaal, ik begrijp in elk geval helemaal waar je doorheen gaat. Heel veel succes met je keuze en vergeet vooral niet aan jezelf te denken!

Liefs, Lotte

0

Sam

10 jaar

11 maanden geleden

Misschien moet je tekeningen sturen of briefen veel sterkte van Sam

0

Haley

9 jaar

10 maanden geleden

ik woon 6 dagen bij mijn vader een daarna 8 nachtjes bij mijn moeder en ik vind eerlijk gezegt mijn moeder helemaal niet leuk soms wel maar mijn vader is leuker daarom wil ik vaker bij mijn vader zijn

0

respond to letter