Paris (14) in

Mag ik zelf kiezen?

Hoii,
Mijn ouders zijn 6 jaar geleden gaan scheiden. Ik ga om de halve week naar mijn vader en dan naar mijn moeder, ik ben er helemaal klaar mee en heb eindelijk de knoop doorgehakt: ik wil meer bij mijn moeder gaan wonen. Mijn vader was boos en probeerde me om te kopen. Hij zei dat het een dome beslissing is. Hij zegt ook dat ik nier mag kiezen, terwijl ik al 14 is. Mijn moeder steunt mij wel, maar nu snap ik het niet meer. Ik mag toch zelf beslissen waar ik wanneer wil wonen? Of toch niet?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JeliciaAmy Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Jelicia

Lieve Paris, Dankjewel voor je vraag hier op het Forum! Ik hoop dat ik je een beetje kan helpen:). Je schrijft in je berichtje dat je er helemaal klaar mee bent. Kun je misschien uitleggen waardoor dat komt? Heb je geen zin meer in heen en weer reizen of is er iets gebeurd tussen jou en je vader dat je er klaar mee bent? Wat naar ook dat je vader zo boos op je is geworden zeg, dat is nooit leuk! Heb je het er inmiddels met hem over kunnen praten waarom je deze beslissing hebt genomen? Toen mijn ouders… Lees verder »

Amy

Hoi Paris, Wat goed dat je er voor jezelf uit bent waar je wil wonen. Omdat je 14 bent mag je je mening geven waar je het liefst zou willen wonen. Het beste is natuurlijk om dit met je ouders te bespreken en er samen uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan kan je bij de rechter aangeven via een gesprek of brief dat je bij je moeder wil wonen. De rechter moet dan gaan beslissen of dit mag of niet. Je mag dus je mening laten horen maar niet zelf bepalen. Mijn advies is dus om eerst eens… Lees verder »