Anne (14) in

Liever bij moeder

Hoi,
Ik ben Anne (14) en mijn ouders zijn sinds een paar maanden uit elkaar. Ik woon nu de helft van de tijd bij mijn moeder en de andere helft bij mijn vader. Ik wil het liefst bij mijn moeder gaan wonen, maar dat wil mijn vader niet. Hij geeft mijn moeder altijd de schuld en vindt het oneerlijk als ik bij haar ga wonen. Ik heb al vaak met hem gepraat, maar niks hept. Iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hester
24 dagen geleden

Hoi Anne, wat een vervelende situatie. Ik herken het erg goed. Toen ik 12 werd mocht ik zelf de keuze maken bij wie ik wilde wonen. Ik koos voor mijn moeder, ook omdat ik veel ruzie met mijn vader had. Op een gegeven moment is het contact met mijn vader helemaal verbroken. Dat vond ik heel erg, maar het was uiteindelijk beter. Dit betekent niet dat het voor jou ook zover hoeft te komen: je kunt met hem gaan praten. Je schrijft dat je dat al hebt gedaan. Welke dingen heb je allemaal tegen hem gezegd? Waarom vind je het… Lees verder »

Rosan
24 dagen geleden

Lieve Anne, Bedankt voor het stellen van je vraag op het forum! Ik kan me heel goed voorstellen dat het lastig is als je liever bij de ene ouder dan bij de andere ouder bent. Ik vond het zelf namelijk ook fijner om bij mijn moeder te zijn dan bij mijn vader. Ik ging eens in de twee weken een weekend naar mijn vader, en merkte aan mijzelf dat ik daar steeds meer tegenop zag. Ik voelde me heel lullig, want ik zag mijn vader eigenlijk al niet zo heel veel en ik wilde hem eigenlijk nog minder zien. Ik… Lees verder »

Anne
18 dagen geleden
Reply to  Rosan

Bedankt voor je antwoord! Ik heb ook al voorgesteld om 1 keer in de 2 weken een weekend bij mijn vader te zijn, maar dat wil hij ook niet. Hij wil alleen maar half om half. Ik heb echt heel vaak met hem gepraat, maar hij luistert gewoon niet

Lisa
24 dagen geleden

Lieve Anne, Wat fijn dat je je verhaal deelt op het forum van Villa Pinedo. Ik kan me voorstellen dat het heel erg lastig is als je graag bij je moeder wilt wonen, maar dit niet mag van je vader. Wat goed van je dat je al hebt geprobeerd om met hem te praten! Hoe denk je dat het komt dat het praten niet helpt? Misschien kan je proberen om in de eerste instantie wat minder bij je vader te zijn dan bij je moeder, in plaats van gelijk helemaal niet meer bij je vader te zijn. Bijvoorbeeld 1 weekend… Lees verder »