Julia (17) in

Liever bij moeder nu

Hiii!

Ik heb een beetje een probleempje. Ik heb straks dus schoolexamens en doordat de scholen nu gesloten zijn ben ik opeens veel thuis met mijn moeder, stiefvader en broertje. Mijn broertje en ik wisselen altijd om de week op vrijdag naar de andere ouder, maar nu weet ik even niet of ik wel wil wisselen in deze periode. Ik kan heel slecht tegen geen structuur hebben en mijn moeder en ik hebben een beetje hetzelfde ritme dus we staan beetje om dezelfde op en zij helpt me ook als ik even wat motivatie moet vinden voor leren etc. Bij mijn vader gaat dit anders: hij staat meestal later op en doet hele andere dingen overdag dan ik waardoor hij mij niet de houvast kan bieden zoals mijn moeder die biedt. Ik heb het hier vaak over gehad al met mijn beide ouders en mijn vader: dat ik me wat fijner voel bij mijn moeder omdat zij mij soms kan geven waar ik behoefte aan heb en dat papa dat wat minder goed kan. Ik vind het alleen zo vervelend voor mijn vader, en ik wil hem ook niet 3 weken lang niet zien. Tegelijkertijd weet ik gewoon dat het leren voor mijn schoolexamens en dat hele gedoe eromheen veel beter lukt als ik bij mijn moeder ben. Ik heb het hier nu met mijn moeder over gehad maar zij zegt dat ik dit zelf moet bedenken natuurlijk en dat ik dit op een goede manier dan moet communiceren naar mijn vader. Maar ik weet gewoon niet zo goed wat een goede oplossing hiervoor is. Wat moet ik doen?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! 🙂

Groetjesssss,
Julia

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sanne
Sanne
6 maanden geleden

Hoi Julia, Super fijn dat je dit forum hebt gevonden, en dat je hier nu je vraag stelt. Je geeft aan dat je de komende periode liever bij je moeder bent omdat je je daar prettiger voelt door de structuur die je moeder jou kan bieden. Je geeft ook aan dat je het lastig vind dat je je vader dan minder zal zien. Ik kan me voorstellen dat dit een lastige situatie is om in te zitten. Allereerst wil ik even benoemen dat ik het echt super goed vind dat je zo goed kan benoemen wat je nodig hebt om… Lees verder »

Marieke
6 maanden geleden

Hi Julia, je zit nu in een tijd waar je goed moet studeren en echt goed aan jezelf moet denken en ik denk ook dat je vader dat weet. Natuurlijk is het ook zo dat je niet de hele 3 weken hem niet kan zien, gun je zelf ook rust en vrije tijd, ga een middag met hem wandelen of ga samen gezellig een kopje thee drinken. Dan kan je de volgende dag weer bezig met je huiswerk bij je moeder.
Groetjes Marieke

Hagar
6 maanden geleden

Heey Julia, Ik heb zelf gescheiden ouders en woon nu op mezelf sinds dit schooljaar. Mijn vader is ook chaotisch en bij mijn moeder is er juist veel structuur. Ik ging meestal als ik proefwerkweek had ook naar mijn moeder toe, omdat ik daar beter kon leren. Eerst wil ik je vertellen dat dit dus helemaal niet erg is om dit zo te vinden. Ook denk ik dat je vader wel weet dat het bij hem chaotischer is. Mijn vader snapte het toen ik het aan hem uitlegde en vond het helemaal niet erg. Je kunt voor je eigen structuur,… Lees verder »