anoniem (13) in

Liever bij moeder

heyy

mijn ouders zijn gescheiden, en hebben allebij een nieuwe partner. ik wissel nu elke week af bij wie ik slaap. maar eigenlijk wil ik alleen maar bij mijn moeder wonen.
als ik bij mijn vader ben voel ik me heel ongelukkig en ik kan niet goed omgaan met het bijzijn van zijn nieuwe vriendin. ik krijg bij mijn vader ook helemaal geen aandacht. ik heb al tegen mijn moeder verteld dat ik graag bij haar wil wonen, maar ik durf het niet tegen mijn vader te vertellen. ik ben bang dat ik hem zal kwetsen of dat hij boos op mij wordt.

groetjes (nog een fijne dag verder)

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lara
1 maand geleden

Hoi! Ik zat in dezelfde situatie als jij. Ik zou het er goed met je moeder over hebben. Vanaf dat je 12 bent mag je wettelijk zelf bepalen of je bij 1 ouder blijft en of jij dus nog naar de ander wilt gaan. Praat er goed met je moeder over en bedenk samen een plan van aanpak.

Maya
1 maand geleden

Ik heb precies het zelfde probleem! Het enigste is dat ik niet weg wil bij mijn vader. Ik snap heel, heel, heel goed dat je het niet durft te zeggen. Maar als je toch niks zegt dan blijf je toch naar je vader toe gaan. Ik zou het zelf gewoon proberen. En als je vader boos wordt? Nou ja dan is hij maar boos. Jij kunt er helemaal NIKS aan doen. Het gaat er allemaal om dat JIJ het fijn hebt en JIJ daar naar toe wilt.

Veel liefs en geluk van Maya 🙂

Elke
1 maand geleden

Lieve anoniem, wat goed dat je je verhaal durft te delen op het forum. Ik herken je heel erg in dit verhaal omdat ik eerder ook met dit gevoel rond liep. Zelf wilde ik ook liever bij mijn moeder wonen omdat ik het idee had dat mijn vader alleen nog maar oog had voor zijn nieuwe vriendin. Door het niet te vertellen tegen mijn vader had hij geen idee dat ik rond liep met dit gevoel waardoor hij er niet aan kon werken. Ik had het mijn moeder ook eerst verteld en samen met mijn moeder opgeschreven wat ik wilde… Lees verder »

Maya
1 maand geleden
Reply to  Elke

Kijk anoniem, zij heeft er al ervaring mee. Dus misschien kan je dit proberen?

Veel liefs en geluk Maya 🙂

Renée
Renée
1 maand geleden

Lieve anoniem, Wat super goed en dapper dat je dit met ons deelt. Mijn ouders hebben ook beide een nieuwe partner, dus ik weet dat dit soms lastig kan zijn: je bent dus niet de enige die dit heeft! Er komt toch een heel nieuw/onbekend persoon zomaar heel dichtbij. Ik vind het dan ook niet gek dat je niet goed kan omgaan wanneer de vriendin van je vader er ook is, dat is ook heel lastig. Ik vind het heel vervelend om te horen dat je je ongelukkig voelt bij je vader. Maar wat is het ontzettend dapper van je,… Lees verder »