Lisanne (15) in

Kiezen met kerst

Oke mijn ouders gaan dus scheiden. En van beide kanten van de familie hebben we een uitnodiging gekregen voor kerst. Maar mijn moeder wil niet bij de kant van me vader zijn en dus ook andersom… en ik moet nu kiezen bij welke kant van de familie ik wil zijn 1e kerst dag… maar ik weet het echt niet. Wat moet ik doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fleur
2 maanden geleden

hey Lisanne, ik zit elk jaar met het zelfde maar ik heb daar een oplossing voor. Als ik bv dit jaar kerst vier bij mijn mama dan vier ik oudjaar bij men papa. Ik weet niet of dit een oplossing voor je is maar ik wissel elk jaar om. Hopelijk vindt je een oplossing en heb je een leuke kerst. Ook al moet je kiezen tussen je ouders moet je je niet schuldig voelen, jij hebt uiteindelijk niet gekozen dat je ouder uiteen gingen. Veel liefs <3

Naomi
2 maanden geleden

Ik zelf heb ook gescheiden ouders en ik ben de eerste kerstdag bij mijn vader en de tweede bij mijn moeder, ik weet niet of dit voor jouw kan helpen maar voor mij werkt het

Lara
2 maanden geleden

Wat erg kan je niet twee keer keer vieren op 2e kerstdag en 3e

Farah
2 maanden geleden

Hey Lizanne, Wat lastig voor je zeg! Je kan jezelf niet in tweeën splitsen. Voor mij heel herkenbaar, want ook mijn ouders die gescheiden zijn laten mij soms kiezen met kerst. Wat ik mezelf dan probeer af te vragen is: waar heb ik zelf het meeste zin in? En dan even los van wat anderen daar van zullen vinden. Kiezen moet ik toch. Omdat jouw ouders gaan scheiden moet jij deze keuze maken, daar kan jij niks aan doen. Jij hebt daar niet voor gekozen. Je hoeft je dan ook echt niet schuldig te voelen over bij welke familie je… Lees verder »

Leonora
2 maanden geleden

Hi Lisanne, Dat is heftig nieuws, hoe is dat voor jou? Ik kan me voorstellen dat dat een hele lastige keuze is nu je van beide kanten een uitnodiging hebt gehad en je niemand wil teleurstellen. Wat zou je zelf het liefste willen? Ik had een soortgelijke situatie en voor mij was het heel belangrijk dat ik me veilig bleef voelen. Want als je voor de ene kiest, voelt het misschien voor de ander dat je dan tegen de hem/haar kiest, en dat wilde ik niet. Dus voor mij werkte het het beste dat mijn ouders daar onderling afspraken over… Lees verder »

Maite
2 maanden geleden

Hey Lisanne! Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden❤️. Ik herken veel van wat je zegt. Toen mijn ouders gingen scheiden had ik ook het gevoel alsof ik moest kiezen waar ik was met de feestdagen. Mijn moeder had ruzie met mijn opa en oma van papa’s kant, en papa had ruzie met mijn opa en oma van mama’s kant. (Beetje ingewikkeld om uit te leggen, snap je het nog?) De makkelijke versie: papa had ruzie met mama’s kant en andersom. Hierdoor wilden mijn ouders ook absoluut geen feestdagen met de hele familie vieren, waardoor ik eigenlijk (net zoals… Lees verder »

Lisanne
2 maanden geleden
Reply to  Maite

Heey, jammer genoeg vieren we niet echt kerst maar vieren we het alleen met de familie op 1e kerst dag.. me moeder gaat naar haar kant en me vader dus naar zijn kant. Alleen ik weet gewoon echt niet wat ik zou moeten kiezen.

Maite
2 maanden geleden
Reply to  Lisanne

Hi Lisanne, dat is inderdaad een mega lastige keuze waar je voor staat. En als je bijvoorbeeld in de ochtend naar je moeder zou gaan en in de middag naar je vader (of andersom). Zou dit eventueel te regelen zijn met je ouders?❤️

Liefs,
Maite