Amy (16) in

Kies voor jezelf

ik woon al sinds de scheiding bij mn mama, hier ben ik nu al 2 jaar ongelukkig. ik voel me niet alleen rot doordat ik mn papa amper zie, maar ook die hele klote situatie. nu wil ik al vanaf dat ik 15 ben bij mn papa wonen want ik trek het thuis niet meer, maar door de alimentatie waar mn mama en zusje ook van rondkomen vind ik dat ik het niet kan maken. veel van mijn vrienden zeggen ‘kies voor jezelf’ maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
help mij

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LotteWesselEva Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Lotte

Hoi lieve Amy, Bedankt voor je bericht op het forum. Wat knap dat je je verhaalt hier deelt en fijn dat je ons gevonden hebt. Super rot om te lezen dat je je al zo lang zo ongelukkig voelt. Dat moet heel zwaar zijn! Je schrijft dat je bij papa wilt wonen, maar dat je vindt dat je dit niet kunt maken omdat jouw mama en zusje ook rondkomen van de alimentatie die jouw papa betaalt. Wat ik hierin héél erg herken is het verantwoordelijk voelen voor (het geluk van) anderen, want dit had ik zelf een hele lange tijd… Lees verder »

Wessel

Hoi Amy, Wat naar om te horen dat je je momenteel niet gelukkig voelt. Ik ben blij dat je ons gevonden hebt, ik hoop dat we je een beetje kunnen helpen. Weet je moeder dat je je niet meer fijn voelt bij haar, en dat je graag naar je papa wilt? Ondanks dat het inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan is, hebben je vrienden wel een punt. Het is namelijk erg belangrijk dat jij ook gelukkig bent, en het is niet jouw taak om te zorgen dat je ouders gelukkig zijn. die moeten voor jou zorgen. Zelf was ik altijd eerst… Lees verder »

Eva

Lieve Amy, Wat goed van je dat je je verhaal hier hebt durven neerzetten. Ik snap heel goed dat het zo voelt dat je tussen twee kampen zit. Ik was zelf 16 toen mijn ouders gingen scheiden, dus ik begrijp je heel goed. Ik heb een tijd bij mijn vader gewoond toen het helemaal niet goed ging met hem, en ik wilde daar ook heel graag weg, maar vond dat heel zielig voor hem omdat hij verder niemand had. Maar weet je wat het is? Wij zijn niet verantwoordelijk voor het geluk van onze ouders. Het zijn volwassen mensen die… Lees verder »