anoniem (14 jaar) in

Ik kan niet kiezen.

Hoi,
mijn ouders zijn nu zo´n 2 jaar gescheiden en ik heb sinds die tijd doordeweeks bij mijn vader gewoond en in het weekend bij mijn moeder. Mijn vader heeft het vaak nog erg moeilijk met de scheiding en ik ben (voor mijn gevoel) niet heel erg close met hem om het zo maar even te zeggen. We maken wel vaak ruzie.

Mijn moeder mis ik constant heel erg. Ze woont ongeveer 45 km bij mijn school (en vader) vandaan en ik wil geen weekend met haar missen. Ik ben er al een tijd mee bezig om bij haar op school te kunnen komen en bij haar te kunnen wonen. Nu heeft mijn moeder met de afdelingsleider gebeld en ik moet als ik daar snel wil beginnen, al na de vakantie heen. Maar ik heb bij mijn vader mijn vriendinnen en twee hechte toneelclubs waar ik op zit. Ik weet niet of ik gelijk moet gaan, het half jaar af moet maken of het gewoon helemaal niet moet doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Mir
Mir
9 jaren geleden

Volg je gevoel. In welk huishouden vind je je rust? Vriendinnen en verenigingen krijg je ook na een verhuizing. En echte vriendinnen verlies je niet!

Richard Koopman
Richard Koopman
9 jaren geleden

Je kunt je ouders voorstellen om dichter bij elkaar te gaan wonen, zodat co-ouderschap mogelijk wordt (ze hebben eerder met elkaar gewoond, dus dat zou geen probleem moeten zijn). Waarom zou jij met dit probleem moeten worstelen als je ouders hun verantwoordelijkheid kunnen nemen: Een ‘concessie’ als deze maakt het leven voor iedereen makkelijker en prettiger. Succes!

Meisje, 11 jaar
Meisje, 11 jaar
9 jaren geleden

ik snap je verdriet ik zal een half jaar wachten en dan naar je moeder gaan vertel je vader dat je het niet leuk vind dat jullie ruzie hebben en er gewoon over kunnen paten.en zeg tegen je moeder dat je liever nog even bij je vriendinne blijft en je toneelclubs nou ik hoop dat je er wat aan hebt