Anoniem (14 jaar) in

juridische vraag

Hallo,

Ik heb een vraag over wat mijn rechten zijn in het ouderlijk gezag op mijn 14e leeftijd.
Ik leef bij mijn moeder in huis, Mijn vader woont in Meppel.
Ik heb nu al bijna een jaar geen contact meer met mijn vader gehad, omdat ik zelf geen zin meer heb om naar hem toe te gaan en hij uit zichzelf nooit contact op heeft genomen zowel met mij niet als met mijn jongere broertje van 12.

Omdat zodra er een handtekening gezet moet worden of er moet door mijn ouders toestemming worden gegeven moet altijd mijn vader ook nagevraagd worden, maar deze is vrij moeilijk te bereiken. Daarom vroeg ik mij af wat mijn rechten zijn in het ouderlijk gezag dat mijn moeder alleen het ouderlijk gezag krijgt zodat mijn vader niet constant benadert moet worden.

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
k.Evi Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
k.
k.

hoi,
Als je het ouderlijkgezag van je vader wil opzeggen, moet eerst je vader daar toestemming voor geven (als hij dat niet doet of niet wil moet/kan je een rechtzaak beginnen en de rechter laten bepalen of je vader wel gezag krijgt of niet. Meestal als je al een tijdje geen contact hebt gehad zal de rechter wel kiezen dat je vader geen gezag meer over jou heeft.

bij mij is het zo dat ik een stiefvader heb en die zet altijd een handtekening op papieren waarvoor je een handtekening van beide ouders nodig hebt.

xxx
en veel succes

Evi
Evi

Hallo anoniem,

Wat vervelend dat je geen contact meer met je vader hebt en dat hij zo slecht te bereiken is.

Wat ik jou zou willen adviseren is om eens een kijkje te nemen op http://www.kinderrechtswinkel.nl daar kun je wellicht wat informatie vinden of contact leggen met iemand die er echt verstand heeft.

Groetjes Evi