Anoniem (15 jaar) in

Ik wil rust in mijn hoofd

‘Mijn ouders zijn al sinds mijn tweede gescheiden. Ik heb het altijd geaccepteerd en me erbij neergelegd dat dingen niet meer anders gaan worden. Maar de laatste tijd denk ik er steeds meer over na en aangezien ik niemand ken met mijn situatie, ben ik maar op internet gaan zoeken. Ik woon nu om de week bij mijn moeder en de andere week bij mijn vader. De situatie thuis bij mijn moeder is heel goed, we hebben een hele goede band. Bij mijn vader verschilt het nog al. De ene keer heb ik ruzie met m’n stiefmoeder en de andere keer heeft mijn vader ruzie met haar, er hangt vaak spanning, maar als het gezellig is, is het ook echt gezellig. Ik vind het lastig om mezelf te settelen. Als ik gewend ben bij mijn moeder/vader thuis, moet ik heel kort daarna alweer naar de ander toe. Door dit heb ik het gevoel dat ik geen thuis heb. Ik heb wel 2 huizen met een familie, maar een echt thuis? Nee. Ik heb al nagedacht over oplossingen, 2 weken bij ieder. Maar dan zou ik 1 van mijn ouders weer te veel missen. Het is voor mij ook geen optie om alleen bij mijn moeder te wonen. Ik weet dat mijn vader daar veel verdriet van gaat hebben, en dat is dan mijn schuld. Door die schuld gevoelens ga ik me ook alleen maar ongelukkiger voelen. Ik wil dat iedereen evenveel gelukkig is, en met het co ouderschap gaat het goed nu, ook al moet dat ten koste gaan van mijn eigen rust in m’n hoofd. Misschien zit iemand in dezelfde situaties en heeft tips voor me? Of wilt gewoon er met me over praten, dat zou ook fijn zijn. X Melissa ‘

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bob
Bob
5 jaren geleden

Dag Melissa, Bedankt voor je berichtje. Ik begrijp zeker waarom je rust wilt in je hoofd. Is er een specifieke reden waarom je er nu vaker aan denkt? Het is zeer goed als je over je situatie wil praten als je niemand vindt in je eigen omgeving waar je dat mee kan doen. Je vrienden in je omgeving kunnen je ook wel steun geven als ze je situatie begrijpen. Dat is ook een optie om over na te denken. Ik zie dat je zegt dat wanneer er ruzies zijn bij je vader dat het voornamelijk gebeurt rondom je stiefmoeder. Heb… Lees verder »

Femke
Femke
5 jaren geleden

Hoi Melissa, Bedankt voor je bericht hier op Villa Pinedo. Heel goed dat je zelf opzoek bent gegaan naar advies of mensen met soortgelijke ervaring. Allereerst vind ik het heel goed dat je nu al kunt benoemen dat je allebei de huizen geen thuis kunt noemen. Persoonlijk had ik ook rond jouw leeftijd een onrustig gevoel. Ik wist dat ik niet mocht klagen, want ik had twee daken boven mijn hoofd, kon altijd ergens slapen en eten en met mijn ouders was mijn band prima. Toch bleef ik onrustig. Ik moest altijd wennen als ik weer naar de ander moest.… Lees verder »