Maeva (16) in

Ik wil mijn verhaal kwijt

Mijn ouders zijn nu ongeveer 5 maanden geleden officieel gescheiden. Ik heb het er erg moeilijk mee. De corona speelt natuurlijk ook een rol en ik heb ook in quarantaine mijn beste vriendin verloren waar ik altijd mijn verhaal bij kwijt kon. Ik praat erg veel met mijn moeder hierover met mijn vader praat ik wat minder. Ik merk aan mijn moeder dat ze het niet fijn vind als ik iedere dag over de scheiding wil praten ze gaat geïrriteerd tegen me praten en ik word er erg wanhopig van en durf er eigenlijk niet meer echt met haar over te praten. Maar ik wil het juist graag bij iemand kwijt. En ze zegt dat ze het niet erg vind als ik er veel over praat maar met andere woorden vind ze het wel weer erg vervelend. Ik vertel mijn moeder dat ik het erg lastig bij mijn vader vind maar dan reageerd ze telkens weer’ ik kan daar niks aan doen’ en ik voel me gewoon alleen en machteloos. Ik weet niet meer wat ik moet doen en het gaat vaak door mijn hoofd dat ik zo niet verder meer wil. Ik heb juist geen rust nu thuis. Ik heb alleen rust op school. Kan iemand mij aub advies geven hoe ik hiermee om moet gaan en of jullie ouders ook naar 5 maanden al zeggen je moet het nu toch maar eens gaan accepteren terwijl dat dus echt niet makelijk is.
Groet meisje 16 jaar

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Janne
29 dagen geleden

Lieve Maeva, Wat ontzettend dapper dat je jouw verhaal durft te delen op ons forum! zelf heb ik niet precies dezelfde ervaring als jij, maar er is wel iets wat ik herken in andere situaties die ik heb meegemaakt. Een voorbeeld hiervan is dat ik bij mijn vader woon. Mijn moeder en ik hebben niet zoon goede band. We besloten samen een ronde te gaan wandelen. Ik was gewoon rustig een verhaal aan het vertellen over wat ik bij mijn vader had gedaan. Mijn moeder werd geiriteerd en vertelde dat ze niks over mijn vader wilde weten. Omdat bij ons… Lees verder »

Eva
Eva
29 dagen geleden

Hee Maeva, Wat ontzettend fijn dat je ons gevonden hebt en wat dapper dat je je verhaal hier durft te delen. Laat ik vooropstellen dat je hier ALTIJD terecht kan met jouw verhaal, en dat er hier altijd een luisterend oor voor je is. Ik herken je heel erg in jouw verhaal. Ik was ook 16 toen mijn ouders gingen scheiden en had toen eigenlijk niemand waarmee ik erover kon praten behalve mijn ouders. Ik had zoveel vragen maar durfde ze niet te stellen omdat mijn ouders heel veel bezig waren met hun eigen proces van verwerken. Je bent nooit… Lees verder »