Logo Villa pinedo small
Logo Villa pinedo small

Ik wil liever vaker bij mama zijn

., 9 jaar

Mijn woonsituatie
Ik wil liever vaker bij mijn mama zijn. Ik ben nu ook bij mijn papa maar na school zit papa te werken boven. Er is niet altijd iemand om mee te spelen. Eigenlijk vind ik het wel fijn dat ik lekker alleen ben beneden dan maar ik mis mama dan ook heel veel. Bij mama is het gezellig en we maken vaak grapjes. Mama zegt dat ze mij wil helpen er met papa over te praten. Maar papa gaat het toch niet goed vinden. Ik wil mijn kamer anders bij papa en dat mag ook niet.
OF

Reacties (4)

Jade

14 jaar

6 maanden geleden

Hoi, dit komt mij erg bekend voor en je bent zeker ook niet de enige. Ik snap dat je mama mist als er niemand bij je is om mee te spelen. Ik zou wel als ik jou was het aan papa aangeven ondanks die het niet goed zou vinden. Maar dan vraag ik me af: wat niet goed vinden? Want met je ouders praten over wat je niet fijn vind is erg normaal en hoort eigenlijk. Ik zou er met je papa over hebben dat je het niet leuk vind dat je altijd alleen moet zitten en dat hij boven aan het werk zit. Misschien heeft je pa het wel niet door ... Daarom zou ik het er met hem over hebben, want als die weet wat er speelt kan die er misschien ook meer op letten. Praten is altijd de beste optie in dit soort situaties en het is misschien best wel spannend, maar ik weet zeker als je het uitgesproken hebt dat je dan een veel luchtiger gevoel hebt. Wat je pa ermee gaat doen dat zie je daarna wel. En misschien krijg je na het gesprek wel een nieuwe makeover voor je kamer? Alvast veel succes!!

0

Jade

19 jaar

6 maanden geleden

Hai hai, Ik ken precies je situatie, dat is heel normaal. Heel veel kindjes kennen het als het of bij papa of bij mama leuker is. Ik had dit alleen andersom, ik kan je heel goed helpen.

Je vader is hard aan het werk om voor jou te zorgen, dat moet je niet vergeten. Maar als kind wil je graag lekker spelen, wat ik natuurlijk helemaal begrijp. Misschien is het handig als eventjes met jouw moeder of juist met iemand zoals met een tante/oom/ vriend of vriendin van je ouders gaat kletsen, die kunnen jou misschien helpen. Dat heb ik gedaan.

Voor de rest zou ik je niet te veel zorgen maken. Het komt altijd goed.

Liefs, Jade

0

Thom

17 jaar

6 maanden geleden

Hallo daar,

Wat dapper dat je jouw gevoelens met ons deelt. Het is begrijpelijk dat je graag meer tijd met je mama zou willen doorbrengen, vooral als je bij je papa bent en hij aan het werk is. Het kan eenzaam voelen als er niemand is om mee te spelen, ook al vind je het soms fijn om alleen te zijn beneden. Het is heel normaal dat je jouw mama mist en dat je het gezellig vindt om samen met haar grapjes te maken.

Het is goed dat je mama wilt helpen om met je papa te praten, maar het begrijpelijk dat je je zorgen maakt dat hij het niet goed zal vinden. Het kan lastig zijn om over zulke dingen te praten, maar het is belangrijk dat jouw gevoelens worden gehoord. Misschien kunnen jullie samen met je mama een rustig moment vinden om het rustig aan je papa uit te leggen. Misschien begrijpt hij wel hoe jij je voelt.

Het is ook normaal dat je jouw kamer anders wilt inrichten bij je papa. Het kan helpen om rustig aan je papa uit te leggen waarom je dat graag zou willen. Misschien kunnen jullie samen naar oplossingen zoeken waar jullie allebei blij mee zijn.

Onthoud dat het belangrijk is om te praten over hoe je je voelt, zelfs als het moeilijk is. Je verdient het om gehoord te worden en om gelukkig te zijn, zowel bij je mama als bij je papa.

Sterkte en veel succes!

Groetjes, Thom

0

Logan

10 jaar

5 maanden geleden

Hoi ik ben nu ook vaker bij men moeder want ik had het zelfde mijn vader zit ook altijd boven maar ik vind het heel dapper van je ik hoop dat het goed komt groetjes Logan

.

9 jaar

5 maanden geleden

Moch dat dan van je papa en word hij niet boos dan

1

respond to letter