Anoniem (16) in

Ik wil bij mijn vader wonen

Hoi allemaal,

Ten eerste vind ik het heel fijn dat ik nu een plek heb gevonden om mijn verhaal te delen met onbekende die (ongeveer) het zelfde doormaken/door hebben gemaakt als ik.

Ik wil namelijk ook al een hele tijd bij mijn vader wonen.

Mijn ouders zijn al voor een lange tijd uit elkaar (sinds mijn 12e en ben nu 16) maar dit is niet op een normale mannr gegaan, ze hadden vaak ruzie en dit heeft er toe geleid dat ze besloten hebben niet meer met elkaar te praten omdat hun meningen totaal tegenover gesteld zijn (ik sta hierin aan de kant van mijn vader). Hierdoor is comminiceren erg lastig en zit ik vaak tussen hun problemen in en moet deze dan ook oplossen.

Sinds maart 2020 ‘woon’ ik bij mijn vader en ben zo af en toe nog bij mijn moeder. Het probleem is alleen dat ik wel bij mijn vader ben maar er nog niet officieel woon omdat mijn moeder het niet kan accepteren dat ik bij mijn vader wil wonen. Ze heeft me tijdens een conflict zelfs wel eens uit huis gezet en dit ervaar ik als heel naar en dit blijft voor altijd bij me hangen.

… lees verder in reactie

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Liza
17 dagen geleden

Hi, zelf heb ik dit ook meegemaakt, natuurlijk wel iets anders, want elke situatie is anders. Ik wilde meer bij mijn moeder wonen en mijn vader kon dat niet accepteren. Uiteindelijk zijn we naar Jeugd en Gezin gestap. Daar werd een tussenweg gezocht. (Het duurt wel ontzettend lang) Ik moet nu een keer in de week bij mijn vader eten en om de week er twee nachten in het weekend slapen.
Je zou ook een brief naar de kinderrechter kunnen sturen.
Succes!

Leonora
1 maand geleden

Hi, Wat dapper van je dat je je verhaal deelt op het forum. Dit lijkt me een ontzettend lastige situatie. Ik herken veel van je verhaal; het gevoel dat je tussen twee ouders in zit en gedwongen wordt om te kiezen. Ik denk dat het belangrijk is om te doen waar jij je goed bij voelt, je geeft aan dat je je op dit moment het beste voelt bij je vader. Ook geef je aan al meerdere pogingen te hebben gedaan om je moeder uit te leggen wat je voelt, wat ik erg knap van je vind! Mijn eigen situatie… Lees verder »

Anoniem
1 maand geleden
Reply to  Leonora

Hi leonora, Bedankt voor je reactie. Inderdaad is het een erg lastige situatie waar je niet makkelijk uit komt. Ik vind het wel fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Je geeft aan dat je ook in een soort gelijke situatie zit waarin je steeds tussen 2 ouders inzit en dat is helemaal niet fijn! Ik ga proberen volgende keer in mijn brief naar mijn moeder meer voorbeelden te zetten, meer dan ik voorheen deed (Eigenlijk deed ik dit altijd al wel). Aleen mischien dan meer hoe ik het zie en hoe ik me erbij voel. Ik… Lees verder »

Anoniem
1 maand geleden

Ik vindt dit erg lastig en wil mijn moeder graag laten voelen dat ik wel van haar hou maar dat ik gewoon geen band voel en wnnr ik met haar praat ik me niet begrepen voel en er door haar altijd om mijn problemen wordt heen geluld wat het probleem alleen maar erger maakt (vaak gaat dit over dingen als een omgangsregeling, geld of gewoon dingen die zei zegt over mijn vader die ik niet begrijp of dingen die echt niet kloppen). Ik heb dit haar al meerdere keren uitgelegd door middel van een brief of uren lang praten maar… Lees verder »