Roef (14) in

Ik wil bij mijn moeder wonen

Hoi, ik ben 14 en ik heb gescheiden ouders, een broertje van 12. Maar ik merk dat ik graag bij mijn moeder wil gaan wonen, omdat ik niet meer steeds heen en weer wil gaan en ik mij meer thuis voel bij mijn moeder. Hoe ga ik dat zeggen tegen mijn vader? Wat moet ik doen? Ben ik niet te jong?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Gwyneth
10 maanden geleden

Hoi Roef, wat stoer dat jij deze vraag bij Villa Pinedo durft te stellen. Je bent veertien jaar en daarom zeker niet te jong om aan te geven bij wie je graag zou willen wonen. Ik snap wel dat je het heel spannend kunt vinden. Als kind vond ik het al heel lastig om tegen mijn papa of mama te vertellen dat ik liever een dagje langer bij de ander wilde blijven. Toch wil ik je meegeven dat jij niet verantwoordelijk bent voor het gevoel van je vader en dat je voor je eigen geluk mag kiezen. Hij is en… Lees verder »

Candice
10 maanden geleden

Beste Roef, Tof dat jij je vraag op het forum durft te stellen! Het is al heel knap dat jij voor jezelf weet wat jou gelukkiger maakt, op dit moment zou jij gelukkiger worden als jij bij jouw moeder zou wonen. Ik snap dat het lastig is om dit tegen jouw vader te vertellen, maar uiteindelijk gaat het om wat jou gelukkig maakt Roef. Als je het moeilijk vind om het aan jouw vader te vertellen, kan je altijd vragen of iemand anders bij het gesprek wilt zitten om jouw te steunen. Dat deed ik vroeger ook toen ik het… Lees verder »

Roef
10 maanden geleden
Reply to  Candice

Hoi, dankjewel voor het antwoord! Ik ben alleen bang dat mijn vader het echt niet leuk gaat vinden en hij zich heel onzeker gaat voelen. Hij laat ook vaak merken hoe vervelend hij het vind als wij weg gaan enzo.
Groetjes

Candice
10 maanden geleden
Reply to  Roef

Hey Roef, Hartelijk dank voor jouw antwoord! Als je het niet verteld en de situatie gewoon laat zoals het is, ben jij dan gelukkig Roef? Of word je er gelukkiger van als jij bij jouw moeder gaat wonen? Dat zijn vragen die alleen jij kan antwoorden. Het is natuurlijk super lief dat jij denkt aan de gevoelens van jouw vader, maar jouw gevoelens zijn ook belangrijk Roef. Ik was ook teleurgesteld met de scheiding van mijn ouders en hun keuzes, maar daarbij dachten ze ook niet altijd aan mijn gevoelens. Soms moet je doen wat voor jouzelf het beste is.… Lees verder »

Roef
10 maanden geleden
Reply to  Candice

Dankjewel! Ik ga het er over hebben met mijn vader

Candice
10 maanden geleden
Reply to  Roef

Goed om te horen Roef, veel succes!