Lara (15 jaar) in

Ik weet het even niet

hee iedereen, mijn ouders zijn nu ongeveer 2 jaar gescheiden en mijn vader is nu ongeveer 2.5 jaar uit huis. Ik ben verhuisd en woon ongeveer 1.5 jaar met mijn moeder en zus in een huis. Mijn vader bleek een spaanse nieuwe vriendin te hebben en hij koos voor haar, hij heeft haar naar Nederland gehaald en zij wonen nu samen op een zolder. Eerst had ik geen contact met mijn vader maar daarna een hele tijd wel en spraken we soms af ( 1x in de maand/2 maanden). Na een tijdje wilde mijn zus een beetje afstand omdat mijn vader steeds weer loog en vaak tijdens het afspreken alleen oog had voor zijn vriendin. Ik had nog wel wat contact en sprak soms nog af met hem, zonder mijn zus. Uiteindelijk vervaagde het contact en nam mijn vader en ik wat afstand, omdat hij tijdens het afspreken alleen met zijn vriendin liep en ik er achteraan liep en daardoor werd ik gekwetst. Nu heb ik mijn vader een jaar niet meer gezien en spreek ik hem heel soms even kort. Hij kwam laatst in een keer bij mijn hockeywedstrijd kijken en ik had hem al een hele tijd niet gezien en schrok daar best van, de drie wedstrijden daarna kwam hij weer maar hij appte mij daar niet over, hij zei of vertelde niets. Ik vind het best lastig om hier mee om te gaan en ik vraag me ook wel af of het ooit nog goed komt. En ik mis echt een ‘vader’ figuur maar mijn vader voelt niet meer als MIJN vader, meer als een kennis.. Mijn oma is morgen jarig en waarschijnlijk gaat hij vragen of ik daar heen kom, maar ik ben bang om hem onder ogen te komen omdat hij dan allerlei verwijten maakt naar mij toe. Ik denk dat ik dan maar niet naar mijn oma ga als mijn vader er is maar een ander keertje ga. Ook zelf ben ik bijna jarig en ik ben benieuwd of ik een cadeautje of uberhaupt een felicitatie krijg. Hij zal dan vragen of we voor mijn verjaardag een keer iets kunnen gaan eten ergens, maar ik weet niet of ik dan ja moet zeggen, ik weet namelijk niet wat ik wil. Ik ben bang om mijn vader onder ogen te komen omdat hij vaak zijn oordeel ergens over klaar heeft. Maar ik durf ook niet echt meer af te spreken omdat het een hele lange tijd geleden is dat ik hem heb gezien en gesproken..

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Beau
Beau
5 jaren geleden

Hoi Lara, Dankjewel voor je bericht. Dat is een lastige en absoluut geen fijne situatie waarin je zit. Ik kan me – door het verhaal dat je verteld – heel goed voorstellen dat je een vaderfiguur in je leven mist, maar hij door alles toch van een grote afstand staat toe te kijken op jouw leven. De enige manier om je vader minder of uiteindelijk niet te missen is door het contact met hem aan te gaan :-). Schrik niet, het is veel beter om dat stap voor stap te doen. Net zoals Evi zegt kun je hem denk ik… Lees verder »

evi
evi
5 jaren geleden

Hoi Lara, Bedankt voor je bericht! Wat naar dat je zo weinig contact hebt met je vader en dat je je gekwetst voelt als je bij hem bent omdat hij alleen oog voor zijn vriendin heeft. Heb je dat wel eens tegen hem gezegd? Ik denk dat het nooit zijn bedoeling zal zijn om jouw bewust te kwetsen, dat je zelfs eigenlijk niet meer durft af te spreken. Dat je vader nu ineens bij je hockeywedstrijden komt kijken, en jou vraagt of je naar de verjaardag van oma komt en samen ergens wilt eten voor je verjaardag. Het kan zijn… Lees verder »