Isa (13) in

Ik voel mij eenzaam

Hallo, ik weet niet zo goed wat te doen. Sinds mijn ouders 6/7 jaar terug zijn gescheiden is mijn leven een hel. Ik heb sindsdien heel veel meegemaakt buiten dat. Het verdriet stapelde zich op en op en nu weer ik me geen raad meer. Het is nu vakantie en ik verveel me heel erg. Ik weet niet wat ik moet doen en alles wat ik eerst leuk vond om te doen vind ik niet meer leuk en saai. Ook kunnen we niet de deur uit en heb ik geen vrienden om mee te praten of af te spreken. En vanavond heb ik ook nog eens ruzie gekregen met mijn enige vriendin die ik heb op mijn nieuwe school. Sindsdien voel ik me heel slecht en ik lig nu al 3 uur non-stop te huilen in bed en ik kan en wil niet slapen. Ik denk de hele tijd aan alles wat er mis is gegaan in het verleden en haal vervelende herinneringen op. Ik ben altijd een heel vrolijk iemand geweest. Ik lach veel ben luidruchtig. Daarom denken mensen vaak niet hoe ik mij echt voel. Ik heb nooit met iemand gepraat over mijn gevoelens en problemen en degene in het verleden waarmee ik dat wel kon hebben mij in de steek gelaten voor andere mensen. Ik voel me niet genoeg en ik kan met niemand praten over mijn gevoelens. Ik ben het zat en ik kan het niet meer. Ik wil heel graag een normaal leven. Normale ouders gewoon een huis, geen stom verleden en vrienden. Ik voel me super eenzaam en alleen. En het lijkt alsof de wereld juist wilt dat ik niet gelukkig ben. Weet iemand wat ik kan doen. Alsjeblieft help mij.

Groetjes Isa.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Kirsten
30 dagen geleden

Lieve Isa, Allereerst ontzettend knap dat je dit uittypt en om hulp vraagt. Toen mijn ouders net gingen scheiden had mijn moeder haar rug gebroken. Hierdoor kwam veel zorg incl. huishouding ook grotendeels op mijn schouders terecht, daarnaast had ik gewoon nog mijn studie, mijn verdriet en werk. Dat vond ik een hele zware periode! Ik kan mij dus heel goed voorstellen als jij al 6-7 jaar in een heftige omgeving zit (je schrijft veel meegemaakt) dat je er dan nu wel klaar mee bent en rust + energie wilt. Verdriet: Zou je het fijn vinden om met een professioneel… Lees verder »

Isa
Isa
30 dagen geleden
Reply to  Kirsten

Dankjewel voor uw reactie ik ga het proberen!

Malou
30 dagen geleden

Hoi lieve Isa, Wat rot dat je je zo voelt. En wat ontzettend stoer dat je je gevoelens hier durft te delen. En zo herkenbaar. Ik heb zelfs een blog geschreven over hoe eenzaam ik me soms voel. En nogsteeds wel. Ik lachte vaak op fotos maar was dan eigenlijk verdrietig. Over de scheiding maar ook andere dingen die mis gingen. Ik heb ook weinig vriendinnen en soms kwam het verdriet dan ineens over me heen en kon ik net als jij niet stoppen met huilen. Soms heb ik het nog wel eens nodig om even lekker te huilen. En… Lees verder »

Isa
Isa
30 dagen geleden
Reply to  Malou

Dankjewel! Ik ga het proberen!

Romy
30 dagen geleden

Hoi Isa, wat knap dat je zo eerlijk je gevoel op het Forum deelt. Wat vervelend dat je na de scheiding zoveel verdriet hebt (gehad). ☹️ Ik weet niet precies wat er is gebeurd, maar wie weet heb je iets aan mijn berichtje. Ik begrijp wel heel goed wat je bedoelt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 10 was. Wat er allemaal op je afkomt kan heel heftig zijn. Ik vond het lastig om hier met anderen over te praten, want ik had ook het idee dat ik de enige was die dit soort dingen meemaakte. Daardoor ging ik mij… Lees verder »

Isa
Isa
30 dagen geleden
Reply to  Romy

Dankjewel voor uw reactie! Ik ga het proberen.

Nicolien
30 dagen geleden

Lieve Isa, Wat knap dat je dit deelt op het Forum! Wat heftig voor je dat je je leven als een hel ervaart en dat je je zo slecht en eenzaam voelt! Toen ik nieuw was op mijn middelbare school voelde ik mij soms ook eenzaam, omdat het soms leek alsof iedereen al vrienden met elkaar was. Ik weet nog hoe naar ik dat vond. Ik herken ook zeker het gevoel om te wensen dat je gewoon normale ouders in 1 huis hebt, zonder stom verleden. Bij mij heeft dit uiteindelijk toch een plekje kunnen krijgen (onder andere door er… Lees verder »

Isa
Isa
30 dagen geleden
Reply to  Nicolien

Dankjewel voor uw reactie! Ik ga het proberen.