Elle (15) in

Ik voel me schuldig

hoi, ik ben Elle en mijn ouders zijn gescheiden. mijn broer en ik willen liever vaker bij mama zijn i.v.m werken, sporten, leren en het op en neer slepen van spullen(bij mama hebben we namelijk een eigen kamer en is alles veel dichterbij) we zijn daarom dus wat vaker bij mama. papa vindt dit niet goed omdat hij ons dat bijna niet meer ziet (wat ik enigszins snap) en betaald mama hierdoor geen contributie meer. ik vind dat nergens op slaan want nu komt het over alsof hij ons een beetje ‘terug pakt’ zo van : Als jullie niet meer komen, betaal ik niet meer. Mama zegt dat wij er niet zijn om hem te vermaken maar dat het juist moet zijn dat hij er is om ons te vermaken (als ik bij papa ben is hij toch altijd aan het werken en zegt hij nauwelijks iets en mag ik niet gaan stappen omdat hij me al zo weinig ziet) omdat papa geen geld meer betaald aan mama moet mama suuuuper maar ook echt suuuper hard werken om het geld zelf bij elkaar te krijgen, ze is nu elke dag alleen maar aan het werken en daarvoor voel ik me heel erg schuldig want ik ga namelijk niet meer naar papa waardoor hij geen geld meer betaald. Ik werk nu zelf ook het hele weekend zodat ik zelf meer dingen kan betalen en mama dat niet hoeft te betalen. maar wat moet ik hiermee? 🙁

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Hannah
Hannah
1 jaar geleden

Hooi Elle, Wat een naar verhaal, ik kan heel goed begrijpen dat dit een moeilijke kwestie is voor jou. Ik weet niet zoveel over kinderalimentatie dus ik kan je niet zo goed helpen met het juridische gedeelte van je bericht. Wel weet ik dat als jouw vader normaliter alimentatie betaalt en besloten is in de rechtbank dat je moeder daar recht op heeft, of hij dat nou wilt of niet. Ook weet ik dat jij in principe nog niet financieel zelfstandig hoeft te zijn, al kan ik wel begrijpen dat dat nu wel zo lijkt. Jij bent je vader niks… Lees verder »

Sandra
Sandra
1 jaar geleden

Hoihoi Elle, Bedankt voor jouw berichtje op het forum. Klinkt als een vervelende situatie waar je in zit! Maar gelukkig kunnen we daar nu samen over kletsen. Zelf heb ik vroeger ook weleens wat gedoe gehad met m’n ouders. Ik woonde net als jou en je broer ook bij mijn moeder en zag mijn vader om het weekend. Hij betaalde mijn moeder ook alimentatie (ik denk in ieder geval dat je dat bedoelde ) en dit was eigenlijk wel goed geregeld. Wel was het inderdaad altijd een gesleep met spullen, dus kan heel goed begrijpen dat dat voor jullie ook… Lees verder »

Gerjan
Gerjan
1 jaar geleden

Hee Elle, Mooi dat je je verhaal met ons deelt! Zo te lezen heb je bij je moeder een fijne plek gecreëerd. Eigenlijk alles waar jij je prettig bij voelt is bij je moeder. Het is dan ook logisch dat je dan ook meer bij je moeder bent dan bij je vader. Weet hij wel dat deze plek zo belangrijk voor je is? Zo niet is het misschien verstandig hem dit te laten weten. Wees wel duidelijk over je gevoel naar je vader en waarom je niet meer bij hem komt. Ook dat de situatie bij je moeder er niet… Lees verder »