Demi (17) in

Ik voel me het meest verantwoordelijkst

De laatste tijd hebben mijn ouders veel ruzie. Papa wil uit elkaar maar mama blijft vast houden dat het beter is om bij elkaar te blijven. Ik sta er midden in en ik voel mij de meest verantwoordelijke van de 3.
Ik zoek advies wat ik beter kan doen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Quinty
24 dagen geleden

Hee lieve Demi,  Ik ben blij dat je het forum hebt gevonden! Wat rot dat je zo tussen je ouders in staat, dat is een moeilijke positie om te hebben. Daarbij zeg je dat je je het meest verantwoordelijk voelt van de drie, dat herken ik wel.  Mijn ouders zijn inmiddels 20 jaar gescheiden, dus ik ken mijn ouders niet bij elkaar en ik ken het gevoel dus ook niet dat je constant in hetzelfde huis woont als je ouders ruzie maken. Maar ze maakten wel veel ruzie of waren passief agressief naar elkaar als ik bijvoorbeeld van huis wisselde… Lees verder »

Rosan
24 dagen geleden

Lieve Demi, Bedankt voor het stellen van je vraag op het forum! Ik kan me goed voorstellen dat het heel lastig is als jouw ouders veel ruzie maken en het voelt alsof jij er steeds middenin staat. Mijn ouders zijn het ook wel vaak niet met elkaar eens geweest en aangezien veel van de ruzies dan toch over ‘de kinderen’ gingen voelde ik me ook altijd heel verantwoordelijk. Dat is natuurlijk niet zo, want jij bent het kind en zij zijn volwassen. Het kan misschien een idee zijn om echt een keer met jouw ouders te gaan zitten en al… Lees verder »

Hester
24 dagen geleden

Hoi Demi, Wat ontzettend lastig. Het is altijd heel erg moeilijk om tussen ruziënde ouders te moeten zitten. Het belangrijkste is dat jij het niet voor hen kunt oplossen of voor ze kunt bepalen welke keuze ze gaan maken. Is er iemand met wie je erover kan praten? Een opa of oma, een tante, een ouder van een vriendin? Weet dat je ook altijd de huisarts kan bellen voor advies. Je moet leren de verantwoordelijkheid los te laten. De uiteindelijke keuze kunnen alleen je ouders maken. Ik kan mij voorstellen dat je het gevoel hebt dat je je beide ouders… Lees verder »

Lisa
24 dagen geleden

Lieve Demi, Wat goed dat je dit komt vertellen op het forum, heel dapper van je. Ik kan me voorstellen dat het super lastig is om te zien dat je vader uit elkaar wil en je moeder niet. Het is al helemaal niet fijn om je daar verantwoordelijk voor te voelen en er midden in te staan. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij voor je ouders verantwoordelijk bent en er midden in staat. Ik zou dit dan ook zeker aan je ouders laten weten. Het is niet makkelijk om dit zo direct tegen je ouders te zeggen, maar… Lees verder »