Lily (22) in

Ik sta tussen mijn ouders in

Mijn ouders zijn ongeveer een jaar en half gescheiden. Dit alles is gebeurd (het gehele proces van verhuizen enz…) toen ik in het buitenland op stage was. Wanneer ik terugkwam was alles anders en heb ik het er nog steeds moeilijk mee. Mijn moeder praat soms slecht over mijn vader en kan het niet verkroppen als hij nog sms’jes verstuurt zoals ‘gelukkige verjaardag’, ‘gelukkig kerstmis’. Als oudste dochter krijg ik dan ook alles te horen van mijn moeder. Ik heb het haar als een verteld dat ik het niet apprecieer dat ze over mijn vader praat tegenover mij.

Momenteel zit ik constant in het dilemma van wanneer ik moet kiezen voor mijn eigen keuzes (ben al 22 jaar) of in welke mate ik nog rekening moet houden met ouders die niet communiceren en voor de scheiding onbeschaamd stonden te schreeuwen op elkaar waar ik bij stond. Ik wil op bezoek bij mijn moeder (want woon nu bij mijn vader) maar heb ook zelf een eigen leven die ik wil vullen naar wat ik leuk vind. Ik moet constant rekening houden precies met mijn moeder haar gevoelens en de laatste kan ik de combinatie niet aan. Ik huil heel veel door situaties waarin ik moet tussenspringen als dochter omdat bijvoorbeeld mijn moeder niet wil dat mijn vader het doet om een voorbeeld te geven: mijn moeder zit in het gips maar er moest een pakketje afgehaald worden. Omdat ik in de blok zit wil ik liever studeren dan een pakketje ophalen dus vroeg ik dat mijn vader dat zou doen. Maar dat weiger mijn moeder resoluut…

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Elien
23 dagen geleden

Lieve Lily, Wat goed dat je het forum hebt gevonden. Er zijn veel delen van jou situatie die ik ook herken. Ik ben ook de oudste thuis en na de scheiding ging alle communicatie tussen mijn ouders langs mij. Mijn ouders konden niet meer met elkaar en ik moest inspringen als boodschapper. Mijn beide ouders praatte ook slecht over elkaar tegen mij. Door villa pinedo leerde ik dar het niet mijn taak was en dat alles rond de scheiding niet mijn verantwoordelijkheid was. Ondertussen zijn we al 5 jaar na de scheiding en is alles een beetje in zijn plooi… Lees verder »

Kirsten
28 dagen geleden

Lieve Lilly, Bedankt voor het delen. Heel herkenbaar, ik ben zelf ook de oudste en ik was 20 toen mijn ouders uit elkaar gingen.  Vanaf dat moment werd ik de beste vriendin, therapeut, financieel adviseur en makelaar etc. Zelfs na 100x zeggen dat ik alleen dochter kon zijn en niet al die andere taken, kwam ik er niet uit.  Mijn moeder vindt het ook nodig om nog steeds vervelend te praten over mijn vader. Dus ik kap haar dan altijd af. (Niet dat dat de manier is, maar na 2 jaar word je het zat om te zeggen dat je… Lees verder »

Lilly
26 dagen geleden
Reply to  Kirsten

Bedankt voor je reactie ! Door jouw raad ga ik voor mezelf even op zoek naar een goede balans. Ik moet goed onthouden dat het mijn leven is, een leven die ik wil opvullen met ‘good vibes’, een leven die ik niet wil laten overmeesteren door alle soorten slechte gevoelens die bij een scheiding komen kijken. Ik krijg van anderen te horen, die ook gescheiden ouders hebben, dat ze ook zo te werk gaan: wonen bij ene ouder en 1 maal per week op bezoek gaan bij de andere ouder. Door deze reacties krijg ik een minder groot schuldgevoel maar… Lees verder »

Kirsten
23 dagen geleden
Reply to  Lilly

Lieve Lilly, Klinkt als een mooi doel voor 2021. Het is helaas makkelijker gezegd dan gedaan, maar zeker niet onmogelijk. Het siert je dat je zo’n emotie mens bent. Als er ook ruimte is voor je eigen emotie dan is de balans steeds dichterbij. Je bent inderdaad niet verantwoordelijk voor je ouders hun gevoel, maar je kan het wel met hen bespreken en samen naar een oplossing zoeken (waar jij ook voordeel bij hebt) als je vader meer rust geeft is het niet gek dat je daar meer bent. Mocht je moeder het wel vervelend vinden, kan je altijd aangeven… Lees verder »

annarixt
29 dagen geleden

Heb je het ook verteld dat je het moelijke vindt tegen je moeder kan je eenst met haar ervoor praten ik snap dat het moelijke is stkere ik hoop dat je hier iets van gaat doen