Roel (12) in

Ik moet mee op vakantie

Ik ben Roel, ik ben 12 jaar en ik moet van mijn vader mee op vakantie, dat wil ik niet! Ik vind mijn stiefmoeder en stief broertjes niet leuk……… daarom wil ik deze zomer bij mijn moeder blijven? Wat kan ik doen? Help mij?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jaimy
1 maand geleden

Haii Roel, Wat goed dat je op ons forum bent gekomen. Ik lees dat je niet met je vader op vakantie wilt, omdat je je stiefmoeder en stief broertje niet leuk vindt. Hoezo vind je ze niet lief? Ik ging ook een keer met mijn vader en zijn toenmalige vriendin een weekend weg. Ik wilde niet, omdat ik al heel veel vriendinnen van mijn vader had gezien. Uiteindelijk was het wel leuk. Ik heb tegen niemand gezegd dat ik niet wilde, maar gelukkig was het wel een leuk weekend. Het kan heel lastig zijn om met nieuwe mensen om te… Lees verder »

Kevin
1 maand geleden

Hi Roel, Welkom bij Villa Pinedo! Wat goed dat jij ons hebt gevonden 😉 Ik kan me goed voorstellen dat je er tegenop ziet om zo’n lange tijd bij je vader te zijn als het niet goed klikt met zijn nieuwe vriendin en haar kinderen. Vind je het wel leuk bij je vader? En heb je een goede band met hem? Als ik naar mijn eigen situatie keek, vond ik het ook niet altijd leuk om zo’n langer periode ergens te zijn, zeker als ik de nieuwe partner van mijn ouders niet zo leuk vond. Ik probeerde er dan wel… Lees verder »

Julie
1 maand geleden

Hoi Roel! Goed van je dat je dit durft te delen op het forum. Wat vervelend dat je niet met je vader op vakantie wilt omdat je je stiefmoeder en -broertjes niet leuk vindt. Dat zou de vakantie voor jou natuurlijk minder leuk maken. Heb je dit al met je vader besproken? Misschien dat hij het wel begrijpt als je zegt dat je het niet prettig vindt om met hen op vakantie te gaan. Ik weet nog dat mijn vader met zijn nieuwe vrouw en haar kinderen op vakantie ging en wilde dat ik meeging. Dat wilde ik toen ook… Lees verder »

jesse
1 maand geleden

Hoi Roel, wat goed dat je jouw verhaal durft te delen en je weg naar ons forum gevonden hebt. Zelf was ik 7 jaar oud toen mijn ouders uit elkaar gingen en was dit niet altijd even makkelijk. In de vakanties, was ik net als jij, zowel bij mijn vader als mijn moeder en ging ik dan ook met mijn vader, mijn stiefmoeder en haar kinderen op vakantie. Ik kan me dus goed voorstellen dat je dit niet altijd even fijn vindt als je geen goede klik hebt met iedereen. Je zit natuurlijk toch voor een periode met elkaar op… Lees verder »

Kety
1 maand geleden

hoi Roel, probeer rustig een gesprek te voeren met je vader, zonder je stiefmoeder of stiefbroertjes erbij en leg uit hoe jij je voelt
wat je ook kunt doen is een betere band proberen op te bouwen met je stieffamilie zodat je misschien toch een leuke vakantie kunt hebben
succes!

gewoon een meid
1 maand geleden

ik snap jouw probleem en ik zit daar ook mee op dit moment. ik denk dit, vraag aan je moeder of je bij haar mag blijven, zeg tegen haar wat je voelt. vertel je vader dit misschien ook, als je dat durft. Zeg dat je je niet comfortabel voelt bij hun. Ik hoop dat dit een beetje helpt, ik weet eigenlijk ook niet echt wat ik moet doen of zeggen. Maar ik stuur vooral dit bericht omdat ik je wil laten weten dat ik ervoor je ben. groetjes,,,,,

Debby
Debby
1 maand geleden

Lieve Roel, Wat ontzettend dapper dat je jouw verhaal durft te delen op ons forum! Zelf heb ik niet precies dezelfde ervaring als jij, maar er is wel iets wat ik herken in een andere situatie die ik heb meegemaakt. Namelijk dat de band met mijn stiefzusje niet echt heel fijn is. Het heeft mij geholpen om samen met haar te bespreken waarom het niet klikte tussen ons. Ik gaf aan dat ik het niet leuk vind wanneer zij negatief is. Ook deed zij soms niet aardig over andere mensen. Zij begreep gelukkig wel dat ik dat niet leuk vind,… Lees verder »