Anoniem (16) in

Ik mis mijn vader

Hoii ik zit heel erg met iets. Ik ben een 16 jarig meisje en woon bij mijn moeder. Mijn ouders zijn al 8 jaar gescheiden en nog steeds heb ik er heel erg moeite mee. Mijn vader woont twee uur van mij vandaan en dus ga ik 1 keer in de twee weken een weekend naar hem toe. Wat ik erg gezellig vindt. Bij mijn moeder woon ik ook weer in een samengesteld gezin wat ik erg gezellig vindt. Alleen heb ik het gevoel dat de band tussen mijn vader en ik heel erg verminderd aangezien ik hem minder zie dan mijn “stiefvader”. Ik mis hem
Daardoor echt heel erg. Ik bel heel veel met hem en soms komt hij naar ons toe wat ik ook erg leuk vindt. Maar ik voel me schuldig voor Mn vader ook, omdat ik nu in mijn examens zit waardoor ik zijn weekenden oversla en voel me heel schuldig tegen over hem, maar ik vindt het zelf ook heel jammer. Wat kan ik hier tegen doen? Tegen het schuldig voelen en hoe kan ik hem vaker spreken om mijn band met mijn vader hoog te houden?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
1 jaar geleden

Hoihoi Anoniem, Bedankt voor jouw berichtje op ons forum, fijn dat je dit met ons wilt delen! Ik vind het heel fijn om te lezen dat je het bij je vader en moeder allebei heel gezellig hebt! Wel snap ik dat het lastig is dat je je vader nu niet zo vaak ziet. Vroeger ging ik ook om het weekend naar mijn vader, mijn vader woonde ook ongeveer twee uur bij mijn moeder vandaan. Ik was toen nog een stuk jonger dan jij nu bent en dingen waren nu eenmaal zo geregeld. Ik kan me wel heel goed voorstellen dat… Lees verder »

Amber
1 jaar geleden

Hoi! Wat fijn dat je ons hier hebt gevonden bij Villa Pinedo. Ik herken jouw situatie heel erg en ik denk dat wij niet de enige zijn die in zo’n situatie zitten of hebben gezeten. Toen ik nog thuis woonde en ik om het weekend naar mijn vader ging en om de donderdag, voelde ik mij heel schuldig dat ik eigenlijk helemaal geen zin had om te gaan omdat er veel speelde bij mijn vader thuis. Hier kon mijn vader op dat moment niks aan doen, omdat het vooral kwam door mijn stiefmoeder. Ik ging met enorme buikkrampen naar mijn… Lees verder »

Gerjan
1 jaar geleden

Hee anoniem, Wat goed van je dat je hier op ons forum je verhaal durft te doen. Moeilijke situatie beschrijf je hier. Een scheiding is sowieso al zwaar en dan woont je vader ook nog eens 2 uur verderop. Gelukkig kun je het wel goed vinden met je stiefvader. Afstand kan er voor zorgen dat de band verwaterd of dat het verbeterd. Misschien is het een goed idee om je gevoel uit te spreken naar je vader. Mijn vader woont ongeveer 1,5 uur rijden bij mij vandaan. Sinds 2,5 jaar heb ik weer contact met hem. Het enige wat ik… Lees verder »

Bart
1 jaar geleden

Hey hoi! Ik zie dat je in een lastige situatie zit thuis momenteel. Ten eerste is het natuurlijk enorm prettig dat je je in beide gezinnen op je plek voelt, maar ik kan goed begrijpen dat je het lastig vindt om je vader minder te kunnen zien. Ik heb in een soortgelijke situatie gezeten aangezien ik na de scheiding van mijn ouders ook 1 keer per 2 weken een weekend bij mijn vader was, en de rest van de tijd bij mijn moeder. Je hebt zelf al een makkelijke oplossing gevonden lees ik, en af en toe bellen met je… Lees verder »