Chantal (Ouder dan 24) in

Ik mis het zo

Hallo allemaal,

Mijn naam is Chantal en ik ben 25 jaar. 2 jaar geleden hebben mijn ouders besloten te gaan scheiden. Ergens had ik dit zien aankomen, maar anderzijds had ik het ook niet verwacht…
Zoals beschreven is dit twee jaar geleden.
Nou is mijn vraag of er iemand is die weet of het normaal is wat ik voel en denk…
Het is namelijk zo dat er heel veel dingen zijn waar ik moeite mee heb en die mij verdriet doen. Ik zal eea beschrijven:

Mijn ouders liggen al twee jaar in scheiding en dit is nog steeds niet rond. Ze komen er niet uit (uiteraard) een geldkwestie… Ik hoor hier toch regelmatig dingen over via van mijn moeder. Ze weet dat ik er liever niks over wil horen, maar toch verteld ze dingen. Ze maakt mijn vader soms zwart en doet in ieder geval heel negatief over hem. Ik durf op dat moment niet te zeggen dat ik dit allemaal niet wil horen, maar eigenlijk ben ik van mening dat ze toch beter haar ei kwijt kan bij een vriendin dan bij mij als dochter….

Dan heb ik een probleem met het missen van de normale gezins dingen. Er is geen gezin meer, sterker nog, er is helemaal niks meer over van waar ik ooit in ben opgegroeid. Echt onder me vandaan geslagen voor mijn gevoel. Ik probeer het echt een plekje te geven, maar ik loop er tegenaan dat ik hier toch op z’n tijd moeite mee blijf houden. Ik mis het zo!

Dan heb Ik moeite met kerst, oud en nieuw, vakanties enz… de dingen en dagen waarbij ik normaal leuke dingen deed met het gezin, maar waar mijn ouders nu dingen doen met hun nieuwe partners. Mijn ouders hebben beide een nieuwe partner. Deze partners hebben zelf ook kinderen en kleinkinderen. Zelf heb ik sinds kort een zoontje. Nu is het zo dat mijn ouders zo dol verliefd zijn of hun nieuwe partner, dat ze heel veel tijd met hun en hun kleinkinderen doorbrengen. Ik voel me hierdoor gepasseerd.

Wat zou ik graag nog eens op de koffie gaan bij mijn ouders, zoals het vroeger kon. Een hele gezellige avond of middag in het ouderlijk huis, gezellige gesprekken enz…

Herkent iemand deze dingen en hoe gaan jullie hiermee om???

Ik hoop zo dat ik er iets aan kan hebben om andermans verhaal te horen en hoe ermee om te gaan….

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lydia
Lydia
5 jaren geleden

Beste Chantal, Wat heb je je gevoel goed verwoord, zo relatief kort na de scheiding van je ouders. Bij je titel ‘ik mis het zo’, greep je verhaal me al bij de keel. Wat is dat gevoel herkenbaar. Het spijt me je dit te moeten zeggen, maar dat gemis gaat niet weg. Mijn ouders zijn inmiddels 15 jaar geleden gescheiden. Ik was 22, ze waren ruim 28 jaar getrouwd. Ook ik zag het aankomen (ik zag de ruzies), maar had het toch niet verwacht (ze hadden vaker moeilijke periodes in hun huwelijk overwonnen). Nu ben ik 37, maar ik mis… Lees verder »

XX
XX
5 jaren geleden

Ha Chantal, Ik herken heel erg wat je beschrijft! Zelf ben ik 26, en 4 jaar geleden gingen mijn ouders uit elkaar. Dat is al wat langer geleden dan bij jou, maar ik kan nog steeds heel erg ons gezin van vroeger missen. Vooral inderdaad bij sinterklaas en kerst e.d., dan mis ik de vertrouwdheid, de tradities, ‘onze’ manier van vieren, onze grapjes. Ik kan ook echt jaloers zijn op gezinnen die dat wel hebben, ook al weet ik dat het daar ook niet per se altijd koek en ei is. Wat bij mij wel hielp wat dit betreft, is… Lees verder »

Tessa
Tessa
5 jaren geleden

Hoi Chantal, Ik kan me heel goed verplaatsen in jouw verhaal. Echter zijn mijn ouders gescheiden toen ik 6 jaar was, dus ik ben juist helemaal niet opgegroeid met mijn ouders samen. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je niet beter weet dat je ouders bij elkaar zijn, het des te moeilijker is als ze dan pas later uit elkaar gaan. Dat lijkt me heel lastig! Hoe hard het ook klinkt, ik denk dat het tijd nodig heeft om je hierbij neer te gaan leggen. Je ouders hebben allebei andere partners en zijn blijkbaar erg bezig met… Lees verder »